Richtlijn palliatieve zorg voor kinderen

Richtlijn palliatieve zorg voor kinderen 

Deze richtlijn heeft als doel om zorg voor kinderen van 0 tot 18 jaar met een levensbedreigende of levensbekortende ziekte vanaf het begin van het ziekteproces tot en met de stervensfase te verbeteren door landelijke en multidisciplinaire samenwerking op het gebied van palliatieve zorg en evaluatie van deze zorg. De plaats waar deze zorg gegeven wordt, kan wisselen: soms thuis, soms op een afdeling in het ziekenhuis, en soms op de NICU of de PICU. Speciale afspraken zullen gemaakt moeten worden voor de intensive-carebehandeling van prematuren/pasgeborenen, omdat de aanbevelingen over symptoombehandeling en organisatie van zorg niet zonder meer op de genoemde patiƫntengroep toepasbaar zijn.

Op dit moment werken we aan de herziening van de 17 richtlijnen Palliatieve zorg voor kinderen. De publicatie hiervan verwachten we in het najaar van 2022. Informatie hierover kunt u hier vinden.

De huidige richtlijn kunt u bekijken op richtlijnendatabase.nl. Deze database is mede ontwikkeld door het IKNL. De richtlijnen gepubliceerd op www.richtlijnendatabase.nl zijn modulair opgebouwd. U kunt uw zoeken verfijnen met trefwoorden en filters.

 

Vernieuwde weergave Pallialine
Zoals u ziet heeft Pallialine een nieuw uiterlijk gekregen. Aan de inhoud van de richtlijnen is niets gewijzigd.