Kaart brengt initiatieven voor delen van proactieve zorgplanning in beeld
Nieuws8 mei 2024
Nieuws

Kaart brengt initiatieven voor delen van proactieve zorgplanning in beeld

Nieuws 8 mei 2024

Op Palliaweb staan vanaf vandaag initiatieven die zich bezighouden met het delen van proactieve zorgplanning (PZP) gegevens op een kaart. Momenteel omvat dit initiatieven die bekend zijn bij het IKNL-project ‘Proactief gegevens delen in de palliatieve fase’. In de toekomst zal de kaart worden uitgebreid met andere initiatieven en projecten op het gebied van registratie, inzicht en uitwisseling van PZP-gegevens. 

Samenwerking

De ontwikkeling van de kaart op Palliaweb is een resultaat van de samenwerking tussen het IKNL-project ‘Proactief gegevens delen in de palliatieve fase’ en het strategische thema Digitale Gegevensuitwisseling van het NPPZ II. Beide initiatieven dragen bij aan de geleidelijke digitale ondersteuning van de zorg voor patiënten en hun naasten in de palliatieve fase. Vanuit beide projecten is er behoefte aan een overzicht van de (technische) oplossingen en ervaringen in de regio's met betrekking tot het registreren en uitwisselen van PZP-gegevens, zodat deze zichtbaar en deelbaar worden tussen en binnen de regio's. 

Inspiratie en samenwerking binnen en tussen regio's 

Op dit moment vinden er verschillende lokale en regionale initiatieven plaats op het gebied van het registreren en uitwisselen van PZP-gegevens. De kaart biedt een visueel overzicht en inzicht in waar deze initiatieven plaatsvinden. Het doel is om van elkaar te leren, elkaar te inspireren en te voorkomen dat iedereen het wiel opnieuw uitvindt. Men kan contact opnemen om ideeën uit te wisselen en samen te werken, wat bijdraagt aan kennisdeling en het versterken van samenwerking.  

Aanmelden van initiatieven en projecten 

De huidige vermeldingen geven nog geen volledig beeld en kunnen verder worden aangevuld. Projectleiders en zorgverleners kunnen initiatieven en projecten waarbij het registeren en/of uitwisselen van PZP-gegevens centraal staan, aanmelden door een e-mail te sturen naar nppzii@pznl.nl of proactiefgegevensdelen@iknl.nl

 

Bekijk de kaart op Palliaweb
 

Voor vragen, neem contact op met:
Samantha Profijt PZNL
Carola Heimensen IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 8 mei 2024
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.