e-pal

Palliatieve en complexe ouderenzorg is slechts een (zwaarwegend) deel van het dagelijks werk van de meeste zorgverleners en vrijwilligers in de zorg. Gespecialiseerde informatie uit internationale tijdschriften is voor hen minder toegankelijk. e-pal voorziet op een praktische manier in deze behoefte.

De e-pal-redacteuren kiezen de in hun ogen meest relevante wetenschappelijke publicaties en geven er uitleg en duiding over. Alle e-pal-artikelen zijn terug te vinden in de uitgebreide bibliotheek.

Ieder kwartaal verschijnen nieuwe artikelen in een nieuwsbrief, waar je je gratis voor kunt inschrijven.

Lees hier de artikelen uit de laatste e-pal

'Het sterfbed'

Deze, met pen en Oostindische inkt op Japans papier gemaakte, tekening van Co Westerik zit vol gevoel en emoties: verdriet en vertrouwen, maar ook afscheid en berusting.
Lees meer
Welzijn van het zorgpersoneel
De hospice- en palliatieve zorg thuis populatie verandert door complexere aandoeningen en langere levensduur. Welke factoren zijn voor zorgpersoneel belangrijk om het 'vol te houden'?
Bekijk de factoren
Urineweginfectie en terminaal delier
Heeft het behandelen van een urineweginfectie bij een patiënt met delier in de laatste levensweken effect op dat delier? Amerikaans onderzoek zoekt het uit.
Lees de resultaten
Interesse in meer? Bekijk de bibliotheek van e-pal of meld je gratis aan
e-pal bibliotheek
Lees hier alle artikelen eerder verschenen in e-pal.
Lees meer
e-pal in je mailbox
e-pal direct per e-mail ontvangen? Meld je dan hier gratis aan.
Aanmelden

Meer wetenschap

Op Palliaweb vind je een unieke bibliotheek met wetenschappelijke artikelen. Naast de e-pal-artikelen, lees je hier samenvattingen geschreven door onderzoekers. Altijd met een relevantie voor de praktijk.
Lees meer
e-pal elk kwartaal gratis in je mailbox?
Abonneer je kosteloos en blijf op de hoogte van de nieuwste kennis en ontwikkelingen.