e-pal

Palliatieve en complexe ouderenzorg is slechts een (zwaarwegend) deel van het dagelijks werk van de meeste zorgverleners en vrijwilligers in de zorg. Gespecialiseerde informatie uit internationale tijdschriften is voor hen minder toegankelijk. e-pal voorziet op een praktische manier in deze behoefte.

De e-pal-redacteuren kiezen de in hun ogen meest relevante wetenschappelijke publicaties en geven er uitleg en duiding over. Alle e-pal-artikelen zijn terug te vinden in de uitgebreide bibliotheek.

Ieder kwartaal verschijnen nieuwe artikelen in een nieuwsbrief, waar je je gratis voor kunt inschrijven.

Lees hier de artikelen uit de laatste e-pal

'De barmhartige Samaritaan'

Het lage perspectief geeft dit schilderij, gemaakt door Ferdinand Hodler, een uitgesproken intieme lading. De kijker wordt meegezogen in het medeleven en de getoonde diepe empathie.
Lees meer

Onvervulde palliatieve zorg behoefte

Oudere volwassenen met kanker maken gebruik van de spoedeisende hulp (SEH) voor acute zorgen. In dit onderzoek is gekeken naar de karakteristieken en behoeften van deze patiënten op de SEH.
Lees meer
Interesse in meer? Bekijk de bibliotheek van e-pal of meld je gratis aan
e-pal bibliotheek
Lees hier alle artikelen eerder verschenen in e-pal.
Lees meer
e-pal in je mailbox
e-pal direct per e-mail ontvangen? Meld je dan hier gratis aan.
Aanmelden

Meer wetenschap

Op Palliaweb vind je een unieke bibliotheek met wetenschappelijke artikelen. Naast de e-pal-artikelen, lees je hier samenvattingen geschreven door onderzoekers. Altijd met een relevantie voor de praktijk.
Lees meer
e-pal elk kwartaal gratis in je mailbox?
Abonneer je kosteloos en blijf op de hoogte van de nieuwste kennis en ontwikkelingen.