Praktijkteam
Thema

Praktijkteam

Het praktijkteam palliatieve zorg beantwoordt vragen en pakt knelpunten aan op het gebied van de organisatie en financiering van palliatieve zorg. Dit in 2016 opgerichte team is een samenwerking tussen rijksoverheid, verzekeraars en partijen uit de palliatieve zorg.

Zorgprofessionals kunnen dit team benaderen op:
030 - 789 78 78
of per mail via het contactformulier op deze pagina.

Contactpersoon Praktijkteam Palliatieve Zorg Praktijkteam Palliatieve Zorg
Laatst geactualiseerd: 29 april 2021

Doel praktijkteam palliatieve zorg 

Door vragen te beantwoorden ondersteunt het praktijkteam zorgverleners in de palliatieve zorg. En door het signaleren en bespreken van knelpunten draagt team bij aan verbetering van de kwaliteit en de toegankelijkheid van zorg.  

Het praktijkteam houdt zich bezig met:   

  • vragen beantwoorden  
    Het praktijkteam beantwoordt vragen van zorgverleners over het regelen van palliatieve zorg. De melder krijgt altijd bericht.  
  • knelpunten oppakken  
    Het praktijkteam pakt knelpunten op. Dat doet het samen met bij de palliatieve zorg betrokken partijen.  
  • werkbezoeken en vergaderingen 
    Tweemaandelijks gaat het praktijkteam op werkbezoek op diverse locaties in de praktijk om te horen waar men tegenaan loopt.   

Werkwijze praktijkteam

Een korte film geeft inzicht in de werkwijze van het praktijkteam palliatieve zorg. Hierin wordt aan de hand van een casus duidelijk welke stappen het team van melding tot oplossing doorloopt:

Praktijkteam palliatieve zorg

Samenstelling praktijkteam 

Het praktijkteam is een team van experts. Zij werken als palliatieve zorgverlener, of bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), bij netwerken palliatieve zorg of bij PZNL. 
 

Meer info

Contactpersoon Praktijkteam Palliatieve Zorg Praktijkteam Palliatieve Zorg
Laatst geactualiseerd: 29 april 2021
Het nieuwe onderwijsplatform
Het onderwijsplatform biedt opleiders en docenten concrete handvatten om palliatieve zorg nog beter in hun onderwijs te verankeren. (Aankomend) zorgverleners vinden er het compleetste overzicht van bij- en nascholingen over palliatieve zorg.