Scholingen

Scholingen

Catalogus | Compleet overzicht van scholingen over palliatieve zorg

Op zoek naar een bij- en nascholing of opleiding over palliatieve zorg? De catalogus biedt een uitgebreid overzicht. Ook vind je er trainingen op maat voor bijvoorbeeld je hele afdeling. Met behulp van de filters kan gemakkelijk gezocht worden op bijvoorbeeld niveau of functie. 

Alle in dit overzicht opgenomen scholingen zijn beoordeeld en geschikt bevonden door de screeningscommissie onderwijs palliatieve zorg

Contactpersoon Wim Jansen O2PZ
Laatst geactualiseerd: 13 april 2021
Filteren
Functie
Provincie
Startdatum
Accreditatie
Beoogd doel
CanMeds rollen (mbo-hbo | wo)
Kosten
Type scholing
Fase interprofessioneel zorgproces
Soort zorg
Fase interprofessioneel zorgproces
Ondersteunen van mantelzorgers in de palliatieve fase
Opleiding
Opleidingstraject op maat voor verpleegkundigen voor een beter communicatie en ondersteuning van mantelzorgers die zorgen voor een naaste in de laatste levensfase. 
Oncologische Pijn en Palliatieve Zorg (DOO-cursus)
Opleiding
Cursus voor arts-assistenten om aan het einde van het leven goede zorg te leveren met aandacht voor kwaliteit van leven.
Maatschappelijk werk in de palliatieve zorg
Opleiding
Scholing over psychosociale hulpverlening in de palliatieve zorg.
Kinderpalliatieve zorg (basistraining)
Opleiding
Vierdaags basistraining vanaf 6 september 2021 waarin actuele (wetenschappelijke) ontwikkelingen, vaardigheden, attitude en de organisatie van de palliatieve zorg gericht op kinderen aan bod komen.
Kinderpalliatieve zorg (e-learning)
Opleiding
E-learning voor vrijwilligers, mantelzorgers of zorgverleners betrokken bij de zorg voor een ernstig ziek kind met basiskennis over palliatieve zorg voor kinderen.
Interculturele palliatieve zorg (webinar)
Opleiding
Webinar waarin deelnemers in korte tijd kennismaken met het thema interculturele zorg en en praktische tips krijgen aan de hand van casussen.
Interculturele palliatieve zorg (e-learning)
Opleiding
Cursus over communicatie en besluitvorming met ongeneeslijk zieke migranten en hun familie en de verschillen in symptoombestrijding.
Interculturele palliatieve zorg: In gesprek over leven en dood (themabijeenkomst)
Opleiding
De laatste levensfase zorgt in migrantengezinnen voor dilemma’s die deels voortkomen uit botsende waarden en normen. Deelnemers krijgen tijdens deze bijeenkomst achtergrondinformatie, maar gaan ook zelf aan de slag met cultuursensitief communiceren over leven en dood en denken na over eigen waarden en normen.
Palliatieve zorg (basisscholing)
Opleiding
Basiscursus op 7 en 28 september voor verzorgenden of verpleegkundigen niveau 3/4 die op zoek zijn naar verdieping van hun (praktijk)kennis en vaardigheden op het gebied van palliatieve zorg.
Palliatieve zorg (basisscholing)
Opleiding
Basiscursus op 25 oktober en 8 november voor verzorgenden of verpleegkundigen niveau 3/4 die op zoek zijn naar verdieping van hun (praktijk)kennis en vaardigheden op het gebied van palliatieve zorg.
Aan de slag met palliatieve zorg in jouw onderwijs (workshop)
Opleiding
Workshop op 23 september voor docenten, onderwijsontwikkelaars, curriculumontwikkelaars en beleidsmakers binnen het mbo over de implementatie van palliatieve zorg in het onderwijs.
Aan de slag met palliatieve zorg in jouw onderwijs (workshop)
Opleiding
Workshop op 22 september voor docenten, onderwijsontwikkelaars, curriculumontwikkelaars en beleidsmakers binnen het mbo over de implementatie van palliatieve zorg in het onderwijs.
Vlaams Congres Palliatieve Zorg
Opleiding
Speciale online editie van het 17de Vlaams Congres met als thema 'Onder druk communiceren in palliatieve zorg'.
Omgaan met verlies en rouw
Opleiding
Scholing voor hulpverleners, kinder-, jongeren-en gezinscoaches, pedagogisch medewerkers, leerkrachten, docenten, verzorgenden en verpleegkundigen.
Hoop en wanhoop in de palliatieve fase (training)
Opleiding
Training over de fasen in een progressieve ziekte waarin deelnemers hun eigen reactiepatronen onderzoeken.
Bied je scholing of opleiding aan
Verbeter het onderwijs palliatieve zorg en deel een scholing of opleiding voor publicatie op Palliaweb. Vul op deze pagina de vereiste velden in om je aanbod in te dienen.