Scholingen

Scholingen

Catalogus | Compleet overzicht van scholingen over palliatieve zorg

Op zoek naar een bij- en nascholing of opleiding over palliatieve zorg? De catalogus biedt een uitgebreid overzicht. Met behulp van de filters kan gemakkelijk gezocht worden op bijvoorbeeld niveau of functie. 

Alle in dit overzicht opgenomen scholingen zijn beoordeeld en geschikt bevonden door de screeningscommissie onderwijs palliatieve zorg

Contactpersoon Wim Jansen O2PZ
Laatst geactualiseerd: 13 april 2021
Filteren
Functie
Provincie
Startdatum
Accreditatie aangevraagd
Beoogd doel
CanMeds rollen (mbo-hbo | wo)
Kosten
Type scholing
Fase interprofessioneel zorgproces
Soort zorg
Fase interprofessioneel zorgproces
End of life, een vierluik (webinars)
Opleiding
Webinarreeks in vier onderdelen die bedoeld is voor artsen, geestelijk verzorgers, verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen en verzorgenden die zowel binnen als buiten het ziekenhuis, in aanraking komen met patiënten in een palliatieve setting, in het bijzonder de stervensfase. 
Palliatieve zorg in de GGZ
Opleiding
Om de GGZ-professional te ondersteunen bij palliatieve zorg is de toolkit 'Proactieve palliatieve zorg in de GGZ' ontwikkeld. Deze is mede gebaseerd op het Kwaliteitskader palliatieve zorg Nederland. In deze korte opleiding Palliatieve zorg in de GGZ wordt de hulpverlener geleerd effectief van de toolkit gebruik te maken.
Palliatieve zorg & End of life care
Opleiding
Carend staat voor Care at the end of life. De organisatie wil een bijdrage leveren aan het verbeteren van de palliatieve zorg in Nederland door middel van verschillende opleidingen.
Organisatie rond palliatieve zorg voor huisartsen (nascholing)
Opleiding
Een introductie in het complexe en brede werkveld van de palliatieve zorg gericht op huisartsen. Er worden feiten, theoretische achtergronden en casuïstiek besproken. Er worden praktische handvatten geboden over hoe de verschillende facetten achter de medisch inhoudelijk vraag te herkennen en hanteren.
Advance care planning in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking (training)
Opleiding
In de training 'Advance care planning in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking' leren deelnemers met de cliënt en naasten praten over het naderende levenseinde, de wensen, doelen en voorkeuren van de cliënt en zijn naasten en de beslissingen die genomen dienen te worden.
Palliatieve zorg symptomen
Opleiding
In de cursus 'Palliatieve zorg symptomen' leren deelnemers wat veelvoorkomende symptomen binnen de verschillende dimensies zijn en welke meetinstrumenten daarvoor te gebruiken zijn. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan aspecten van symptoommanagement.
COVID-19 en palliatieve zorg - basisscholing Palliatieve sedatie
Opleiding
De basisscholing 'Palliatieve sedatie' maakt onderdeel uit van de serie korte scholingen voor artsen en verpleegkundigen die betrokken zijn bij de zorg voor patiënten met COVID-19.
COVID-19 en palliatieve zorg - basisscholing Markeren en stervensfase
Opleiding
De basisscholing 'Markeren en stervensfase' maakt onderdeel uit van de serie korte scholingen voor artsen en verpleegkundigen die betrokken zijn bij de zorg voor patiënten met COVID-19.
COVID-19 en palliatieve zorg - basisscholing Naasten
Opleiding
De basisscholing 'Naasten' maakt onderdeel uit van de serie korte scholingen voor artsen en verpleegkundigen die betrokken zijn bij de zorg voor patiënten met COVID-19.
Palliatieve zorg basiskennis
Opleiding
In de cursus 'Palliatieve zorg basiskennis' komt de basis van de palliatieve zorg aan bod. In de cursus leren deelnemers onder andere de kenmerken van palliatieve zorg, de verschillende fases, zorg en beslissingen rond het levenseinde en aandachtspunten in de stervensfase.
COVID-19 en palliatieve zorg - basisscholing Dyspnoe en hoesten
Opleiding
De basisscholing 'Dyspnoe en hoesten' maakt onderdeel uit van de serie korte scholingen voor artsen en verpleegkundigen die betrokken zijn bij de zorg voor patiënten met COVID-19.
Communicatie over levenseindebeslissingen met oudere migranten en hun familie
Opleiding
Training die helpt om beter voorbereid een gesprek te voeren over levenseindebeslissingen met oudere migranten en hun familie. De training is gericht op het verwerven van kennis en het toepassen van vaardigheden over beperkte gezondheidsvaardigheden en interculturele communicatie bij oudere migranten.
Basisscholing palliatieve zorg (blended learning)
Opleiding
Basiscursus voor verzorgenden of verpleegkundigen niveau 3/4 die op zoek zijn naar verdieping van hun (praktijk)kennis en vaardigheden op het gebied van palliatieve zorg.
Basisscholing palliatieve zorg (blended learning)
Opleiding
Basiscursus voor verzorgenden of verpleegkundigen niveau 3/4 die op zoek zijn naar verdieping van hun (praktijk)kennis en vaardigheden op het gebied van palliatieve zorg.
Effectieve communicatie met patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden over palliatieve zorg
Opleiding
In de training 'Effectieve communicatie met patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden over palliatieve zorg' leren deelnemers in hun communicatie aan te sluiten bij laaggeletterden.
Bied je scholing of opleiding aan
Verbeter het onderwijs palliatieve zorg en deel een scholing of opleiding voor publicatie op Palliaweb. Vul op deze pagina de vereiste velden in om je aanbod in te dienen.