Bekostiging palliatieve zorg

Bekostiging palliatieve zorg

Dit thema biedt informatie over bekostiging in de palliatieve zorg. Hoe wordt palliatieve zorg vergoed, en wat kun je doen bij vragen of ervaren knelpunten?

Projecten
Ondersteunen Netwerken Palliatieve Zorg bij het realiseren van geestelijke verzorging in de eerste lijn
geplaatst op 28-01-2020
De bouw van een regionale infrastructuur en betaling van geestelijk verzorgers (consultatie & onderwijs) gaat in 2019 en 2020 via de subsidieregeling van de regionale netwerken palliatieve zorg. Op de lange termijn wordt gestreefd naar beschikbaarheid van geestelijke verzorging voor alle kwetsbare burgers in een geborgde structuur en financiering. De partijen PZNL/Fibula, VGVZ, Agora, KBO-PCOB en Sociaal Werk Nederland zijn, in opdracht van het Ministerie van VWS, een project gestart om de genoemde doelen te realiseren door middel van een gezamenlijk project.
TAPA$: project TrAnsmurale PAlliatieve zorg met passende beko$tiging
geplaatst op 17-10-2019
Het project TAPA$ beoogt in een periode van circa drie jaar inzichtelijk te maken wat de kwaliteit van zorg is in de zes geselecteerde initiatieven en hiervoor passende bekostiging te ontwikkelen. TAPA$ heeft daarmee voor ogen een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van palliatieve zorg in bestaande initiatieven en het ontstaan van nieuwe initiatieven te stimuleren en faciliteren. 
Handreiking financiering palliatieve zorg
geplaatst op 15-10-2019
De Handreiking financiering palliatieve zorg is een handzaam jaarlijks overzicht van de regelgeving en structuur rond de financiering van palliatieve zorg in de meest gebruikelijke zorgsettingen: thuis, een ziekenhuis, hospice, een verpleeghuis en een palliatieve terminale unit.
Bekijk alles

Gerelateerde thema's

Wij vinden kennis belangrijk Draag bij aan de verbetering van dit platform en deel hier jouw kennis, tips en tools! Of geef je op voor de PZNL-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws op het gebied van palliatieve zorg.