Projecten

Projecten

Filteren
Instrumenten
Organisatie van zorg
Projectstatus
Thema's
Ziekte en symptomen
Ziektefasen
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
Leven tot het einde: Proeftuinen gericht op verbeterde samenwerking in de palliatieve zorg en ondersteuning
Project
Zorgvrager: Inwoners van een gemeente met een ongeneeslijke ziekte, ouderen in een kwetsbare situatie, en hun naasten. Resultaten: Nieuwe samenwerkingsrelaties tussen professionals en vrijwilligers in de palliatieve zorg en het sociaal domein, die leiden tot kortere lijnen, en meer vroegtijdige inzet van zorg en ondersteuning in de palliatieve fase.
Samendraads
Project
Door met dit project aan de slag te gaan, kunnen zorgverleners gebruikmaken van praktische hulpmiddelen om proactieve zorgplanning te ondersteunen, wat helpt bij het bespreken en vastleggen van de zorgwensen van patiënten, zodat deze beter kunnen aansluiten bij hun persoonlijke waarden en behoeften in de laatste levensfase.
GPS: Gesprekken over Psychosociale behoeften, intimiteit en Seksualiteit bij mensen met ongeneeslijke kanker
Project
Door met dit project aan de slag te gaan, kunnen zorgprofessionals op een gestructureerde en ondersteunende manier gesprekken voeren over psychosociale behoeften, intimiteit en seksualiteit bij mensen met ongeneeslijke kanker, wat bijdraagt aan een betere kwaliteit van leven en een holistische benadering van zorg in de palliatieve fase.
MySupport: Proactieve zorgplanning bij dementie door verzorgenden en naasten
Project
Naasten participeren doorgaans in proactieve zorgplanning gesprekken met zorgverleners over de zorg voor verpleeghuisbewoners met dementie. De gesprekken worden geleid door specialisten ouderengeneeskunde, maar verzorgenden en verpleegkundigen kennen de bewoners en hun naasten beter, wat een goede positie vormt om naasten voor te bereiden op mogelijk toekomstige zorg. De mySupport interventie geeft zorgverleners handvatten om in gesprek te gaan over verwachtingen rondom het levenseinde.
Stimuleringsregelingen Nationaal Programma Palliatieve Zorg II
Project
Stimuleringsregelingen Nationaal Programma Palliatieve Zorg II
Sympal - een dashboard voor hospices
Project
Via het project Sympal werken we aan een dashboard voor het bij elkaar brengen van gegevens die standaard worden vastgelegd binnen hospices. Het doel is om hiervan te leren en om de zorg voor patiënten te verbeteren.
Transmurale inrichting en inzet van de in pz gespecialiseerde zorgverlener bij complexe casuïstiek
Project
Hieronder worden 5 initiatieven getoond die bijdragen aan de inrichting van de proactieve transmurale inzet van de in palliatieve zorg gespecialiseerde zorgverlener. Deze initiatieven zijn binnen het NPPZII benoemd als kansrijke en opschaalbaar.
Proactieve zorgplanning bij (beginnende) dementie
Project
Deze interventie bevat handvatten en informatie om proactieve zorgplanning bij dementie te bevorderen, gebaseerd op de ervaringen en resultaten van het pilotproject Proactieve zorgplanning in Zeist.
Continuüm van vertrouwen
Project
Proactieve Zorgplanning in de regio voor de juiste zorg op de juiste plek in de laatste levensjaren. Door met dit project aan de slag te gaan, worden wensen en behoeften van patiënten die thuis willen te komen overlijden beter in kaart gebracht en zorgt het zorgprotocol voor de uitvoering hiervan door o.a. betere samenwerking tussen zorgverleners.
Proactieve Zorgplanning bij dementie
Project
De interventie gaat om het bevorderen van bewustwording, deskundigheid en samenwerking tussen betrokken zorgverleners en het bevorderen van proactieve zorgplanning bij beginnende dementie.
Verdere verspreiding en implementatie van resultaten uit het COMPASSION-project
Project
Binnen het COMPASSION-project is een training ontwikkeld voor zorgverleners over palliatieve zorg bij COPD.
Gereedschapskist Aan de slag in de palliatieve zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Combineren, implementeren en evalueren van bestaande instrumenten
Project
Zorgorganisaties binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg willen graag een goed palliatieve zorgaanbod realiseren. Het Nivel heeft een zogenaamde Gereedschapskist gevuld met instrumenten waarvan aangetoond is dat ze helpend zijn bij het verbeteren van de palliatieve zorg.
De volgende stap in het kind- en gezinsgerichte individuele zorgplan
Project
Het hoofddoel was het verbeteren van de kwaliteit en continuïteit van zorg voor ieder kind met een levensbedreigende of levensduurbeperkende aandoening en zijn/haar familie met het doorontwikkelen en implementeren van het IZP.
Zingeving in de thuissituatie
Project
Deze interventie is gericht op het organiseren van geestelijke verzorging in de thuissituatie bij de palliatieve fase met als doel zingeving in de thuissituatie te verbeteren.
Voorbereiding laatste levensfase
Project
Deze interventie versterkt de samenwerking tussen ziekenhuizen, verpleeghuizen, wijkverpleging, welzijnswerk, patiënten- en ouderenorganisaties, en netwerken in de regio met als doel om patiënten zelf de regie te laten nemen op de voorbereiding van hun laatste levensfase.
Implementatieonderzoek CURA: Laagdrempelige ondersteuning bij morele dilemma's in palliatieve zorg
Project
CURA is een instrument dat laagdrempelige ondersteuning biedt aan zorgverleners bij een goede omgang met de morele uitdagingen die zij ervaren in de palliatieve zorgpraktijk.
Implementatie 'IMPlementing Advance Care planning Toolkit' (IMPACT) in de kinderpalliatieve zorg
Project
Advance Care Planning (ACP) helpt kinderen en hun gezin om doelen en voorkeuren voor toekomstige zorg en behandeling te ontdekken, met zorgverleners te delen en op te schrijven. IMPlementing Advance Care planning Toolkit (IMPACT) is een set van materialen en een training voor zorgverleners om ACP vorm te geven.
Proactieve palliatieve zorg voor mensen met een ernstige psychiatrische aandoening
Project
De interventie omvat een implementatieprogramma voor signalering, markering, en proactieve zorgplanning binnen de palliatieve zorg in de ggz voor mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen (EPA) en hun naasten.
Proactieve zorgplanning in de eerste lijn met de kwetsbare oudere patiënt en diens naasten
Project
Interventie die is bedoeld om proactieve zorgplanning bij kwetsbare ouderen te implementeren in de eerste lijn.
De SigMa-methodiek: ‘Samen op zoek naar instrumenten voor tijdig en nauwkeurig signaleren en markeren van veranderingen bij verpleeghuisbewoners in de palliatieve fase’
Project
De SigMa-methodiek is een methode voor het lokaal verbeteren van de palliatieve zorg in verpleeghuizen. Het doel is de signalerende rol van de mensen op de werkvloer in verpleeghuizen te verbeteren, door de medewerkers zelf op zoek te laten gaan naar ondersteunende instrumenten die aansluiten bij hun behoeften en werkwijze rondom signaleren en markeren in de palliatieve fase.
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.