Implementatie 'IMPlementing Advance Care planning Toolkit' (IMPACT) in de kinderpalliatieve zorg
Project

Implementatie 'IMPlementing Advance Care planning Toolkit' (IMPACT) in de kinderpalliatieve zorg

  • Betrokken organisaties Universitair Medisch Centrum Utrecht
  • Looptijd 2022-2023
  • Status afgesloten
  • Zorgvrager kinderen
  • Subsidiegever ZonMw
Laatst geactualiseerd: 24 april 2024

Advance Care Planning (ACP) helpt kinderen en hun gezin om doelen en voorkeuren voor toekomstige zorg en behandeling te ontdekken, met zorgverleners te delen en op te schrijven. IMPlementing Advance Care planning Toolkit (IMPACT) is een set van materialen en een training voor zorgverleners om ACP vorm te geven.

Resultaten

Er deden 18 zorgverleners, afkomstig uit alle KCTs, mee aan een 1-daagse training. Zij organiseerden in hun eigen centrum bijeenkomsten over ACP met andere zorgverleners. Zorgverleners vonden de bijeenkomsten leerzaam en zij oefenden graag samen met collega’s. Hierdoor kregen zij meer vertrouwen om ACP-gesprekken ook echt uit te voeren.

Door dit project zijn nu in alle kinderacademische ziekenhuizen en het kinderoncologisch centrum zorgverleners die andere zorgverleners kunnen ondersteunen bij het oefenen van ACP-gesprekken. Oefenen van ACP-gesprekken is nodig om kinderen en hun gezin zo goed mogelijk te kunnen helpen ontdekken wat zij belangrijk vinden voor hun zorg en behandeling.

Lees meer op de website van ZonMw.

Laatst geactualiseerd: 24 april 2024
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.