Implementatieonderzoek CURA: Laagdrempelige ondersteuning bij morele dilemma's in palliatieve zorg
Project

Implementatieonderzoek CURA: Laagdrempelige ondersteuning bij morele dilemma's in palliatieve zorg

  • Betrokken organisaties ZonMw, Netwerk Palliatieve Zorg (NPZ) Rotterdam en omgeving, NPZ Amsterdam en Diemen, NPZ Zaanstreek en Waterland, NPZ Eemland, NPZ Hoogeveen en omgeving, NPZ Salland
  • Looptijd 2020-2023
  • Status afgesloten
  • Subsidiegever ZonMw
Laatst geactualiseerd: 24 april 2024

CURA is een instrument dat laagdrempelige ondersteuning biedt aan zorgverleners bij een goede omgang met de morele uitdagingen die zij ervaren in de palliatieve zorgpraktijk. Uit eerder onderzoek kwam naar voren dat er behoefte is aan implementatieondersteuning en aan meer inzicht in de effectiviteit van CURA.

Resultaten

Ongeveer 90 CURA-ambassadeurs zijn getraind, en aan 10 organisaties een implementatiebegeleiding gegeven. De training werd gewaardeerd met een 8. Het is nu duidelijk wat helpt en wat obstakels zijn bij een succesvolle implementatie van CURA en hoe hier goed mee om te gaan. Er is een implementatietool gemaakt om deze inzichten te delen met de praktijk. Zorgverleners die CURA regelmatig gebruiken, kunnen veerkrachtiger en competenter omgaan met hun morele uitdagingen. Dit helpt hen om goede palliatieve zorg te geven. Alle CURA-materialen staan op Palliaweb.

Het project is een onderdeel van NPPZ.

Lees meer op de website van ZonMw.
 

Laatst geactualiseerd: 24 april 2024
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.