Verdere verspreiding en implementatie van resultaten uit het COMPASSION-project
Project

Verdere verspreiding en implementatie van resultaten uit het COMPASSION-project

  • Betrokken organisaties ZonMw, Bohn Stafleu van Loghem, Radboudumc en het Leiden Universitair Medisch Centrum
  • Looptijd 2022-2023
  • Status afgesloten
  • Subsidiegever ZonMw
Laatst geactualiseerd: 1 mei 2024

Binnen het COMPASSION-project is een training voor zorgverleners ontwikkeld over palliatieve zorg bij COPD. Deze training was nog niet opschaalbaar en beschikbaar voor zorgverleners in ander regio’s. Daarom maakten we een Blended Learning Programma. Daarnaast is een korte handreiking geschreven met tips hoe je palliatieve zorg in de gebruikelijke zorg voor mensen met ernstige COPD onderbrengt. Deze handreiking is herschreven, met daarin handvatten en onze ervaringen uit het COMPASSION-project.

Doel

De doelen van dit project zijn:

  • Het doorontwikkelen van de COMPASSION-training naar een Blended Learning Programma, een trainingsprogramma ‘Palliatieve zorg bij COPD’ beschikbaar voor alle zorgverleners in de palliatieve COPD-zorg.
  • Het schrijven van een gedegen ‘Handreiking Implementatie van Palliatieve Zorg bij COPD’, zodat ziekenhuisregio’s of netwerk palliatieve zorg regio’s palliatieve zorg bij COPD kunnen implementeren.

Het project is een onderdeel van NPPZ.

Lees meer op de website van ZonMw.
 

Laatst geactualiseerd: 1 mei 2024
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.