Gesignaleerd in de media #55
Nieuws29 mei 2024
Nieuws

Gesignaleerd in de media #55

Nieuws 29 mei 2024

Meer aandacht en zorg nodig voor palliatieve zorgverleners

Ongeveer een op de vijf zorgverleners in de palliatieve zorg ervaren burn-out klachten. Aandacht voor de emotionele impact van palliatieve zorg is daarom noodzakelijk, stelt Anne-Floor Dijxhoorn in haar promotieonderzoek

Samen praten over zorg en behandeling: proactieve zorgplanning in de kindercardiologie

Als ouder of verzorger wil je dat je kind de beste zorg krijgt. Het is belangrijk dat de zorgverleners weten wat voor het kind en gezin belangrijk is. Spreken over wat belangrijk is voor nu en in de toekomst heet proactieve zorgplanning. Agnes Verbunt, moeder van de 15-jarige Sem, en kindercardioloog Gabrielle van Iperen vertellen over hun ervaringen met proactieve zorgplanning in de kindercardiologie

Opinie: Hospice als inspiratie voor ontzorgen

‘Waarom lukt het bij hospices zo goed om informele en formele zorg goed met elkaar te laten samenwerken, terwijl het daarbuiten zo stroef verloopt soms?’, vraagt Marcel Canoy in zijn blog op Medisch Contact. Marcel Canoy is ook een van de sprekers op het congres Connecting Communities op 26 juni.

Een op drie mensen heeft beperkte gezondheidsvaardigheden

Ongeveer 35 procent van de volwassen Nederlanders heeft onvoldoende of beperkte gezondheidsvaardigheden. Dat wil zeggen dat zij onvoldoende of beperkt in staat zijn om informatie over gezondheid en gezondheidszorg te vinden, te begrijpen en te gebruiken voor het nemen van beslissingen ten aanzien van de eigen gezondheid en zorg. Lees meer op Skipr.nl.
 

Laatst geactualiseerd: 29 mei 2024
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.