26 juni: Connecting Communities, hét congres over de sociale benadering palliatieve zorg
Nieuws27 maart 2024
Nieuws

26 juni: Connecting Communities, hét congres over de sociale benadering palliatieve zorg

Nieuws 27 maart 2024

Carend, Agora en Stichting PZNL organiseren op woensdagmiddag 26 juni het congres ‘Connecting Communities’ over de sociale benadering van palliatieve zorg. Dit congres is een onderdeel van het samenwerkingsproject ‘Bewustwording noodzaak Passende Palliatieve Zorg en Ondersteuning vanuit het Sociaal Domein’. 

Sociale benadering 

In dit congres ligt de nadruk op de sociale benadering van palliatieve zorg voor goede kwaliteit van leven. Naast lichamelijk welzijn gaat het om mentaal en sociaal welbevinden, zingeving en betekenisvolle relaties. Dat bereiken we met passende zorg en ondersteuning die aansluit bij waarden, wensen en de leefomgeving van mensen in de palliatieve levensfase, hun mantelzorgers en naasten. Passende zorg vraagt om samenwerking van professionals en vrijwilligers in het zorg- en sociaal domein. En om verbinding van de formele met de informele zorg in buurten en actieve betrokkenheid van inwoners zelf.   

CONGRES_AANKONDIGING_26062024_METSPREKERS_DEF_LR.png

Inspirerend programma 

In een afwisselend programma met inspirerende pioniers, deskundigen en opiniemakers bieden we nieuwe inzichten en kennis om toe te passen in je werk. Je krijgt meer inzicht waarom formele en informele ondersteuners in zorg en sociaal domein en inwoners elkaar nodig hebben en wat de meerwaarde van samenwerken is. Ook gaan we met elkaar in gesprek over wat je sámen anders kunt doen. Sprekers zijn Pieter Hilhorst, Marcel Canoy, Marieke Groot, Sander de Hosson, Iris van Bennekom, Wies Wagenaar, Tamimount Kaddouri en Judith Rietjens. De muzikale bijdrage is van King Me Ltd.  

 

Voor wie?

Ben je professional in de zorg, een welzijnsorganisatie of de gemeente? Wil je meer samenwerken, inspiratie opdoen en meer weten over de sociale benadering? Of ben je vrijwilliger, mantelzorger, ervaringsdeskundige of gewoon geïnteresseerd in deze onderwerpen? Schrijf je in, ontmoet elkaar, ontdek nieuwe initiatieven en praat mee. Stuur deze uitnodiging ook door naar jouw collega’s en attendeer geïnteresseerden uit jouw netwerk op het congres.  

Wil jij je kijk op palliatieve zorg verbreden en uitdiepen in één middag? Noteer dan 26 juni in de agenda en meld je aan. Ga voor meer informatie en het complete programma naar: www.agora.nl

Kosten zijn € 75 inclusief thee, koffie, fris en versnaperingen. Accreditatie wordt aangevraagd bij V&VN, NvPO, SKGV en Registerplein. 

Laatst geactualiseerd: 27 maart 2024
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.