Publicaties

Publicaties

Filteren
Hoofdonderwerpen
Thema's
Publicatietype
Zorgverleners
Zorgvragers
De dood als olifant in de kamer (Pallium-interview)
Publicatie
Palliatieve zorg richt zich op het levenseinde, maar verliest de dood zelf uit het oog. Filosoof Eric Ettema vindt dat zorgverleners meer oog moeten hebben voor de betekenis die de stervende toekent aan de dood. Daarmee kunnen ze de eenzaamheid van het sterven verlichten.
Rondetafelgesprek: 'Er zit absoluut groei in de bewustwording' (Pallium-interview)
Publicatie
Pallium-interview: Rondetafelgesprek met de redactieleden van Pallium over hun toekomstwensen voor de palliatieve zorg in Nederland. Dit interview is de aftrap van een maandelijks terugkerend Pallium-interview op Palliaweb.
Leven toevoegen aan de dagen - Sander de Hosson (Pallium-interview)
Publicatie
Pallium-interview: Rob Bruntink interviewt Sander de Hosson over zijn nieuwe boek 'Leven toevoegen aan de dagen', dat hij samen schreef met journalist Els Quaegebeur.
'Ik durfde het gesprek aan, óók omdat ik kennis had over wat er mogelijk is' (Pallium-interview)
Publicatie
Sarah Gagestein is taalstrateeg en framingexpert van het bureau Taalstrategie. Voor PZNL deed ze onderzoek naar de beelden van palliatieve zorg die er in de media bestaan.
Interview met Rinie Huitema: 'Een patiënt heeft het recht om β€˜nee’ te zeggen tegen onze openheid.' (Pallium-interview)
Publicatie
Rinie Huitema is verpleegkundig pijnconsulent en palliatief consulent bij de Treant Zorggroep in Drenthe/Zuidoost-Groningen. Haar werklocatie – het ziekenhuis Scheper in Emmen – ligt nabij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. Zij spreekt regelmatig met asielzoekers die ongeneeslijk ziek zijn.
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.