Webinar 'Nadenken over de toekomst bij hartfalen' op 25 mei 2023 
Nieuws14 april 2023
Nieuws

Webinar 'Nadenken over de toekomst bij hartfalen' op 25 mei 2023 

Nieuws 14 april 2023

Op donderdagavond 25 mei 2023 vindt het webinar Nadenken over de toekomst bij hartfalen plaats. Deze avond wordt georganiseerd door PZNL, Carend, de Patiëntenfederatie en Harteraad. 

Palliatieve zorg en hartfalen

Hartfalen is niet te genezen. De meeste mensen met hartfalen krijgen, naarmate de tijd vordert, steeds meer klachten. Zoals bijvoorbeeld vermoeidheid, vocht vasthouden en benauwdheid. Ook angst en depressieve gevoelens komen veel voor. Wanneer je ongeneeslijk ziek bent, kunnen er ook vragen bij je opkomen als: Waarom overkomt mij dit? Wat is de zin van het leven? Waar kan ik kracht uit halen? Ook daarvoor is aandacht in het webinar. 

Over het webinar

In dit webinar komen verschillende experts aan het woord, waaronder cardioloog Bas Bekkers. Ook is er een lezing van een patiënt, die zal vertellen hoe hij/zij nadenkt over de toekomst en omgaat met de onzekerheden die bij hartfalen horen.

Het webinar begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.15 uur. Er is veel ruimte voor het stellen van vragen.

Het webinar is gratis bij te wonen, maar aanmelding is wel verplicht. Dat kan op de website van Carend
 

Aanmelden
 

Webinarreeks voor diverse patiëntengroepen

Dit webinar is de tweede in een webinarreeks voor diverse patiëntengroepen. De eerste webinar ging over nierfalen. De webinarreeks is bedoeld voor patiënten en naasten, maar ook andere geïnteresseerden – zoals zorgprofessionals of onderzoekers – kunnen deelnemen. Naast hartfalen, nierfalen zal er in de komende webinars ook aandacht zijn voor COPD, longkanker en parkinson.  

Voor PZNL past de reeks in de taak die PZNL van de overheid heeft gekregen om in het kader van het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II de maatschappelijke bewustwording over palliatieve zorg te vergroten. De reeks wordt dan ook gefinancierd vanuit de NPPZ II-gelden. 

Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 14 april 2023
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.