Webinarreeks voor diverse patiëntengroepen: start 2 maart 
Nieuws19 december 2022
Nieuws

Webinarreeks voor diverse patiëntengroepen: start 2 maart 

Nieuws 19 december 2022

Volgend jaar organiseert PZNL in samenwerking met Carend, de Patiëntenfederatie Nederland en diverse patiëntenverenigingen een reeks gratis toegankelijke webinars over palliatieve zorg. Ieder webinar staat stil bij een specifieke patiëntengroep. Zo komt er onder andere aandacht voor de waarde die palliatieve zorg kan hebben voor mensen met nierfalen, COPD, longkanker, hartfalen en Parkinson.  

Webinar 1: Nierfalen 

Het eerste webinar wordt gehouden op donderdag 2 maart 2023. De titel van het webinar luidt Blik op de toekomst bij nierfalen. Over kwaliteit van leven en palliatieve zorg. Eén van de sprekers is Marjolijn van Buren. Zij is internist-nefroloog in het Haga Ziekenhuis in Den Haag en was onder meer voorzitter van de richtlijncommissie Palliatieve zorg bij eindstadium nierfalen. Daarnaast verzorgt een geestelijk verzorger een lezing en zal een patiënt een ervaringsverhaal delen. 

Reeks voor patiënten, naasten en andere geïnteresseerden

De webinarreeks is vooral bedoeld voor patiënten en naasten, maar ook andere geïnteresseerden – zoals zorgprofessionals of onderzoekers – kunnen deelnemen. In ieder webinar zal kennis gedeeld worden over de waarde van palliatieve zorg voor een specifieke patiëntengroep. De lezingen duren gezamenlijk een uur. Daarna is er uitgebreid tijd voor het stellen en bespreken van vragen.  

Maatschappelijke bewustwording 

Voor PZNL past de reeks in de taak die PZNL van de overheid heeft gekregen om in het kader van het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II de maatschappelijke bewustwording over palliatieve zorg te vergroten. De reeks wordt dan ook gefinancierd vanuit de NPPZ II-gelden. Vanuit PZNL zijn Larissa Exalto (adviseur patiëntenbelangen) en Rob Bruntink (communicatieadviseur) bij de organisatie ervan betrokken. 

Aanmelding 

Hoewel de webinars gratis bij te wonen zijn, moeten deelnemers zich wel aanmelden. Aanmelden kan op de website van Carend. Na afloop is het webinar terug te zien op Overpalliatievezorg. 

Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 19 december 2022
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.