Voorlichtingsbijeenkomst palliatieve zorg voor migrantenvoorlichters (draaiboek)
Hulpmiddel

Voorlichtingsbijeenkomst palliatieve zorg voor migrantenvoorlichters (draaiboek)

  • Ontwikkelaar Pharos
  • Soort Tool
  • Gebruiker Basisarts, Geestelijk verzorgers, Groepsbegeleiders, Maatschappelijk werkers, Praktijkondersteuners, Verpleegkundigen, Verzorgenden
  • Versie 2024
  • Doelgroep Mensen met een migratieachtergrond
Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 31 januari 2024

Een voorlichtingsbijeenkomst over palliatieve zorg is een goede manier om in gesprek te raken met mensen met een migratieachtergrond. Het Draaiboek migrantenvoorlichters Palliatieve zorg ondersteunt bij het voorbereiden en het uitvoeren en evalueren van een voorlichtingsbijeenkomst. Zo staat er een voorbeeld van een tijdschema in, met uitwerking per onderdeel, en een voorbeeld van een uitnodiging.

Inzet hulpmiddel

Het draaiboek is gericht op zorgmedewerkers en (migranten)voorlichters om te gebruiken bij het voorbereiden, uitvoeren en kort evalueren van voorlichtingsbijeenkomsten over palliatieve zorg. Die bijeenkomsten kunnen plaatsvinden in een huisartsenpraktijk, buurtcentrum of kerk/moskee/tempel.

Naar het draaiboek 
 

Randvoorwaarden voor implementatie

Het draaiboek is direct inzetbaar.

Licentie

Creative commons: by-nc-nd 

Aanvullend materiaal

  • Een presentatie over palliatieve zorg. De presentatie is gratis op te vragen bij de contactpersoon op deze pagina.
  • In gesprek over leven en dood: vier korte voorlichtingsfilms in vier verschillende talen (Papiamento, Kantonees (met ondertiteling in het Mandarijn), Marokkaans-Arabisch en Turks)..
  • Namen en contactgegevens van voorlichters over palliatieve zorg vindt u op de webpagina Sleutelpersonen en voorlichters van Pharos. Filter op 'palliatieve zorg'.

Meer informatie

Op de themapagina Interculturele en begrijpelijke palliatieve zorg van Pharos is meer informatie te vinden over palliatieve zorg voor mensen met een migratieachtergrond of beperkte gezondheidsvaardigheden.

Subsidie

Het draaiboek is tot stand gekomen met subsidie van ZonMw. 

Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 31 januari 2024
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.