Gesignaleerd in de media #38
Nieuws29 augustus 2023
Nieuws

Gesignaleerd in de media #38

Nieuws 29 augustus 2023

'De strijd die kankerpatiënten leveren, is van een totaal andere orde dan men doorgaans denkt.'

Sander de Hosson is longarts en zet zich ook in voor ‘de best mogelijke palliatieve zorg’. Op LINDA. deelt hij zijn meest ontroerende en heftige verhalen. Lees hier zijn verhaal ove de oneerlijke strijd tegen kanker. 

Piloot Transavia weigert terminaal zieke vrouw haar laatste vakantie ooit

Omdat de piloot van Transavia vond dat de 60-jarige Kitty Trepels er te ziek en broos uitzag, weigerde hij haar te laten vliegen. Wat haar laatste vakantie ooit had moeten zijn, eindigt in een gefrustreerde vroegtijdige thuiskomst. Je leest het artikel dat werd gepubliceerd op Omroep Brabant hier.

'Kindergeneeskunde is dankbaar werk, maar soms ook erg verdrietig'

Eduard Verhagen, hoofd van het kinderhartcentrum in het UMCG, heeft een bewogen tijd achter de rug. Bij Noord Vandaag op TV Noord vertelt hij over de procedure, maar ook over hoe het is om palliatieve zorg te verlenen aan kinderen. Bekijk het fragment hier.

Voormalig GTST-actrice Chrisje Comvalius op 75-jarige leeftijd overleden: ‘Ik sterf zonder boosheid’

Actrice Chrisje Comvalius, die vier jaar lang Dorothea Grantsaan speelde in Goede tijden, slechte tijden, is op 75-jarige leeftijd overleden. Comvalius leed aan alzheimer en was onlangs nog het gezicht van een grote publiekscampagne van Palliatieve Zorg Nederland. Het volledige artikel dat werd gepubliceerd door het AD lees je hier.

Laatst geactualiseerd: 29 augustus 2023
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.