Oproep: Doe mee aan de peiling palliatieve zorg
Nieuws1 maart 2024
Nieuws

Oproep: Doe mee aan de peiling palliatieve zorg

Nieuws 1 maart 2024

Werk je in de zorg of in het sociaal domein met mensen in de palliatieve levensfase? Dan nodigen we je uit om mee te doen aan een korte tweejaarlijkse peiling om inzicht te krijgen in je ervaringen, kennis en opvattingen over twee belangrijke thema’s binnen de palliatieve zorg: markering en proactieve zorgplanning. Daarmee bedoelen we het herkennen van patiënten in de palliatieve fase en het voeren van gesprekken met patiënten en naasten over hun waarden, wensen, behoeften en behandelgrenzen. 

Het doel van de peiling is om te ontdekken wat jou kan helpen bij markering en proactieve zorgplanning en wat er beter kan rondom deze thema’s.  

Het invullen van de vragenlijst duurt 5 tot 10 minuten en is mogelijk tot en met 31 maart 2024. Wij danken je alvast heel hartelijk voor jouw deelname en stellen het op prijs als je wilt helpen de peiling bij jouw collega’s onder de aandacht te brengen. 

Ga naar de vragenlijst 

Over de peilingen palliatieve zorg 
Eenmaal per twee jaar organiseren we vanuit het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II (NPPZ II) en Stichting PZNL- in samenwerking met IKNL, Amsterdam UMC, de Patiëntenfederatie, Agora en de Universiteit van Tilburg - peilingen onder burgers, patiënten en zorgverleners/professionals sociaal domein over hun ervaringen met en het perspectief op palliatieve zorg en ondersteuning.  

De peiling onder zorgverleners/professionals sociaal domein noemden we voorheen zorgverlenerspeiling. Omdat we naast het perspectief van zorgverleners ook het perspectief van professionals werkzaam in het sociaal domein willen meenemen, is de naam gewijzigd.  

De vorige peilingen vonden plaats in 2022. We herhalen de peilingen iedere twee jaar. Op deze manier kunnen we de uitkomsten over de tijd met elkaar vergelijken. Ook vergelijken we de peilingen onder burgers, patiënten en zorgverleners/professionals sociaal domein met elkaar. Daarnaast gebruiken we de uitkomsten voor het monitoren van de voortgang en de evaluatie van het NPPZ II. 

Op Palliaweb.nl/peilingen lees je de resultaten van de peilingen in 2022.  

Peil

Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 5 maart 2024
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.