Signaleren en inschakelen van aanvullende ondersteuning
Onderwijsmateriaal

Signaleren en inschakelen van aanvullende ondersteuning

  • Aanbieder VGVZ
  • Soort materiaal tekstueel
  • Type bron of lesonderdeel
  • Versie 2019
  • Zorgverlener geestelijk verzorgers, huisartsen, medisch specialisten, paramedici, specialisten ouderengeneeskunde, verpleegkundigen
  • CanMEDS samenwerkingspartner, zorgverlener
  • EPA's samenwerken, symptoombestrijding
Contactpersoon VGVZ (Vereniging van Geestelijk VerZorgers)
Laatst geactualiseerd: 25 oktober 2019

Beslisboom over welke aanvullende ondersteuning je in de palliatieve zorg kunt inschakelen bij problemen op het vlak van de psychische, sociale of zingevingsdimensie. Wat doet precies de geestelijke verzorging, medisch maatschappelijk werk of psychiatrische consultatie? Er wordt informatie gegeven over de werkvelden van de verschillende disciplines en de indicaties om een discipline in te schakelen. Ook worden er tips gegeven om met de patiënt te verhelderen wat er nodig is. 

Suggestie voor gebruik

Laat de studenten verschillende rollenspelen doen (patiënt - huisarts) waarbij telkens een verschillende vraagstelling van de patiënt aan de orde komt.

Lukt het om aan de hand van de tips die worden gegeven duidelijk te krijgen of de patiënt behoefte heeft om eventueel doorverwezen te worden naar een van de genoemde disciplines.
 

Naar het materiaal
 

Opmerkingen bij dit materiaal

 

Door: EPZ Onderwijscommissie op 2020-03-08 08:49:30
Beslisboom op één A4tje met suggestie rollenspellen erbij.

 

Dit onderwijsmateriaal is door de projecten Pasemeco en/of Edupal aangemerkt als geschikt onderwijsmateriaal voor het initieelonderwijs.

Contactpersoon VGVZ (Vereniging van Geestelijk VerZorgers)
Laatst geactualiseerd: 25 oktober 2019
Contact Palliaweb
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, meld je dan hier aan voor de PZNL-nieuwsflits. Suggesties voor, of vragen aan de redactie? We horen graag van je!