Nieuw: Carend Podcast in samenwerking met NPPZII
Nieuws15 december 2023
Nieuws

Nieuw: Carend Podcast in samenwerking met NPPZII

Nieuws 15 december 2023

Deze week is de eerste Carend Podcast in samenwerking met Nationaal Programma Palliatieve Zorg II (NPPZII) van start gegaan. De Carend podcast is een wekelijkse podcast gepresenteerd door internist in opleiding Nick Dekker met ieder seizoen een overkoepelend thema. Het thema van dit nieuwe seizoen is zingeving en spiritualiteit.  De doelgroep van de podcast is (generalistische) zorg en hulpverleners, maar ook veel algemeen publiek, patiënten en naasten luisteren naar de podcast. De insteek is dat mooie NPPZII initiatieven/projecten via de podcast in de spotlight gezet kunnen worden en andere kunnen inspireren om hier ook mee aan de slag te gaan. Deze podcast is een mooi middel om de bewustwording rondom palliatieve zorg te vergroten en proactieve zorgplanning te stimuleren.

Eerste aflevering met Kasper Klaarenbeek

In de eerste aflevering vertelt Kasper Klaarenbeek over hoe het is voor een man om ongeneeslijk ziek te zijn en dat mannen daar anders mee omgaan dan vrouwen. Hij gaat dieper in op hoe hij moest leren weer te leven nadat hij erachter was gekomen dat in de palliatieve fase zitten niet betekent dat je gelijk doodgaat. Zingeving en wat voor jou belangrijk is in het leven speelt hierbij een belangrijke rol. Hij merkte toen hij op zoek ging naar lotgenoten dat bij lotgenotengroepen, inloophuizen etc. bijna alleen maar vrouwen komen. Mannen lijken de weg naar psychosociale steun niet te vinden en vinden het heel erg moeilijk om te praten over wat het me je doet, ongeneeslijk ziek zijn. Kasper heeft er zijn missie van gemaakt om hier verandering in te brengen en heeft een boek geschreven Écht de Sjaak. Kasper zit in de PZNL patiënten en naasten klankbordgroep en zijn verhaal is ook te vinden op Overpalliatievezorg.nl  

De podcast kun je hier luisteren. Er komt bijna iedere zondag een nieuwe podcast online (40 per jaar), volg de podcast op Spotify of een ander podcast kanaal als je een bericht wilt krijgen dat er een nieuwe podcast is. 

Meer weten?

Voor vragen over de podcast kun je contact opnemen met Larissa Exalto via het contactblok op deze pagina.

Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 15 december 2023
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.