e-pal

Palliatieve en complexe ouderenzorg is slechts een (zwaarwegend) deel van het dagelijks werk van de meeste zorgverleners en vrijwilligers in de zorg. Gespecialiseerde informatie uit internationale tijdschriften is voor hen minder toegankelijk. e-pal voorziet op een praktische manier in deze behoefte.

De e-pal-redacteuren kiezen de in hun ogen meest relevante wetenschappelijke publicaties en geven er uitleg en duiding over. Alle e-pal-artikelen zijn terug te vinden in de uitgebreide bibliotheek.

Ieder kwartaal verschijnen nieuwe artikelen in een nieuwsbrief, waar je je gratis voor kunt inschrijven.

Lees hier de artikelen uit de laatste e-pal
'The vale of rest'
Dit werk, met als thema sterfelijkheid, werd eerst sterk bekritiseerd, maar later beschouwd als een van de meesterwerken van John Everett Millais.
Lees meer
Ingrepen bij pijnbestrijding
In de palliatieve zorg is veel kennis en ervaring met farmacologische en niet-farmacologische pijnbestrijding, volgens de drie stappen van de WHO-pijnladder.
Bekijk de top 10
Meer wetenschappelijk onderzoek, samengevat door de onderzoeker
Potentieel ongewenste medicatie
De helft van de oudere patiënten met longkanker in Nederland ontvangt potentieel ongewenste medicatie in de laatste maand voor overlijden.
Bekijk het onderzoek
Ervaren werkstress
Het verlenen van palliatieve zorg geeft voldoening, maar kan ook leiden tot werk-gerelateerde stress. Hoe gaan zorgverleners hier mee om?
Bekijk het onderzoek
Interesse in meer? Bekijk de bibliotheek van e-pal of meld je gratis aan
e-pal bibliotheek
Lees hier alle artikelen eerder verschenen in e-pal.
Lees meer
e-pal in je mailbox
e-pal direct per e-mail ontvangen? Meld je dan hier gratis aan.
Aanmelden

Meer wetenschap

Op Palliaweb vind je een unieke bibliotheek met wetenschappelijke artikelen. Naast de e-pal-artikelen, lees je hier samenvattingen geschreven door onderzoekers. Altijd met een relevantie voor de praktijk.
Lees meer
e-pal elk kwartaal gratis in je mailbox?
Abonneer je kosteloos en blijf op de hoogte van de nieuwste kennis en ontwikkelingen.