Gezamenlijke besluitvorming (animatie)
Onderwijsmateriaal

Gezamenlijke besluitvorming (animatie)

  • Aanbieder PZNL
  • Soort materiaal video of animatie
  • Versie 1
  • CanMEDs rol communicator | communiceren, samenwerkingspartner | samenwerken
Laatst geactualiseerd: 30 april 2024

De animatie Gezamenlijke besluitvorming in de palliatieve fase is in maart 2024 ontwikkeld. Gezamenlijke besluitvorming is het doorlopende proces dat hoort bij het nemen van belangrijke beslissingen over de best passende zorg.

Ga naar de pagina met de video.

De patiënt en haar naasten beslissen samen met de zorgverlener welke zorg en ondersteuning het beste past bij haar persoonlijke situatie en wat voor haar belangrijk is. Deze animatievideo geeft een beknopte samenvatting van gezamenlijke besluitvorming in de palliatieve fase. Het Kwaliteitskader palliatieve zorg Nederland heeft als basis gediend.

Gezamenlijke besluitvorming is één van de acht essenties van het Kwaliteitskader palliatieve zorg Nederland. Wil je de andere essenties bekijken? Zie dan de animatievideo van

Leerdoel

Deze film is te gebruiken als les- en trainingsmateriaal en kan getoond worden op bijeenkomsten. Bij het ontwikkelen van de film is de doelgroep hbo- en wo-studenten en deelnemers aan een basisscholing palliatieve zorg voor ogen gehouden. 

Laatst geactualiseerd: 30 april 2024
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.