Praat over wensen (gesprekskaart)
Hulpmiddel

Praat over wensen (gesprekskaart)

  • Ontwikkelaar Project Proactieve zorgplanning in de keten in Zuidoost-Brabant
  • Soort Brochure of folder
  • Gebruiker Basisarts, Diëtisten, Ergotherapeuten, Fysiotherapeuten, Geestelijk verzorgers, Groepsbegeleiders, Helpenden, Huisartsen, Maatschappelijk werkers, Medisch specialisten, Physician assistants, Praktijkondersteuners, Psychologen, Specialisten ouderengeneeskunde, Verpleegkundig specialisten, Verpleegkundigen, Verzorgenden
  • Versie april 2019
  • Doelgroep Volwassenen | Ouderen
  • Setting Geestelijke gezondheidsinstelling, Hospice, Thuis, Verpleeghuis, Ziekenhuis
Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 13 mei 2024

Met de gesprekskaart worden burgers in de laatste levensfase gestimuleerd na te denken over hun wensen (levenswensen, behandelwensen en -grenzen), deze te bespreken met naasten, zorgverleners en ze vast te leggen. De kaart biedt een gestructureerde en toegankelijke manier om hierover gesprekken te voeren, door de zorgvuldig geformuleerde vragen. Zorgverleners worden zo ondersteund bij het aangaan van belangrijke gesprekken.

Inzet hulpmiddel

De zorgverlener kan de patiënt wijzen op deze gesprekskaart en deze aan hen uitreiken. Daarnaast is er een instructie over het gebruik van deze kaart voor zorgprofessionals. 

Naar de gesprekskaart

Naar de instructie voor zorgprofessionals


Randvoorwaarden voor implementatie

Het hulpmiddel is direct te gebruiken.

 

Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 13 mei 2024
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.