TERRA: Herijken van leven en loopbaan met kanker
Project

TERRA: Herijken van leven en loopbaan met kanker

  • Betrokken organisaties IKNL, Elffers, Care in Company, Amsterdam UMC
  • Looptijd tot juli 2022
  • Status gestart
  • Zorgvrager patiënten
Voor vragen, neem contact op met:
Floortje Hosman IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 18 februari 2022

Een levensgebeurtenis zoals een kankerdiagnose heeft veel impact op het lijf, leven en werk. Patiënten met kanker geven aan dat werk ervoor zorgt dat ze zich even geen patiënt voelen, en dat ze zich waardevol voelen als individu en voor de maatschappij. Toch ervaren patiënten met kanker regelmatig problemen bij de terugkeer naar werk en bij het herijken van hun loopbaan met of na kanker.

Uit eerder onderzoek is gebleken dat patiënten met kanker hier graag begeleiding bij zouden willen. Om die reden is in samenwerking met de organisaties Elffers en Care in Company een programma genaamd TERRA ontwikkeld. 

Doel TERRA

Het TERRA-programma draagt bij aan het herijken van leven en loopbaan: Wat wil ik op het gebied van werk? Wat betekent werk voor mij in mijn leven met kanker? Wat heb ik nodig om eventueel terug te keren naar werk, en om het werk op een passende manier vol te houden? Inzichten worden niet alleen gekoppeld aan werkervaring, maar ook aan levenservaring, talenten en competenties.

Patiënten gezocht

Voor de pilot-studie worden nog patiënten (met gevorderde kanker die niet meer te genezen is) gezocht. In vijf plenaire groepsgesprekken, vanaf eind maart 2022, wordt samen met lotgenoten gesproken en opdrachten gemaakt. Iedere sessie heeft een thema, waardoor een beeld van de wensen voor de toekomst zich kunnen vormen.  

Meer informatie of aanmelden? Neem dan contact met Floortje Hosman via de contactmogelijkheid rechtsboven aan deze pagina (door op de envelop te klikken, kun je een e-mail sturen naar Floortje). 

Meer informatie

Meer informatie over TERRA en/of de pilot studie? Neem direct contact met Floortje Hosman of bekijk de projectpagina op de website van Elffers

 

Voor vragen, neem contact op met:
Floortje Hosman IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 18 februari 2022
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.