Betekenis van het symptoom angst (artikel)
Onderwijsmateriaal

Betekenis van het symptoom angst (artikel)

  • Aanbieder Nederlands Vlaams Tijdschrift voor Palliatieve Zorg
  • Soort materiaal achtergrondmateriaal
  • Versie 2011
  • Opleiding bachelor geneeskunde niveau 6, basisarts niveau 7, fysio- of ergotherapeut, geneeskunde-master (7), geneeskundig specialist niveau 8 (basis PZ), geneeskundig specialist niveau 8+ (gevorderd PZ), hbo maatschappelijk werk en dienstverlening, hbo-verpleegkundige niveau 6, mbo-verpleegkundige niveau 4, physician assistant (7), post-hbo palliatieve zorg (6), vpk. specialist (7)
  • CanMEDs rol zorgverlener | medisch handelen
  • Kosten nee
Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 12 december 2022

De overgang van de curatieve behandeling naar de palliatieve fase leidt tot onzekerheid. Angst is in die fase een veel voorkomend symptoom. In het artikel Betekenis van het symptoom 'angst' voor patiënten met kanker in de palliatieve fase (Nederlands Vlaams Tijdschrift voor Palliatieve Zorg - 2011) beschrijven auteurs Daniëlle Zweers, Regina Kant, Henk Vrehen, Claudia Gamel en Saskia Teunissen (kwalitatief) wetenschappelijk onderzoek over angst bij mensen met kanker in het ziekenhuis en hospice. 

Het artikel is te gebruiken als achtergrondinformatie of als beoordeling van een wetenschappelijk artikel. Ondanks het jaartal van uitgave is de inhoud nog wel relevant.

Naar het materiaal
 

Een actueler artikel (Engelstalig) is ook te downloaden. Dit artikel beschrijft een studie met als doel: inzicht krijgen in de behoeften van angstige hospicepatiënten met gevorderde kanker om de ondersteuning te verbeteren.

Naar het materiaal


Licentie

Creative commons: by-nc-sa
 

Dit materiaal is door de projecten Pasemeco en/of Edupal (2020) en door de screeningscommissie Optimaliseren Onderwijs Palliatieve Zorg (O2PZ) (2021) aangemerkt als geschikt onderwijsmateriaal voor het initieel onderwijs en bij- en nascholing. 

Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 12 december 2022
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.