Gesignaleerd in de media #48
Nieuws20 februari 2024
Nieuws

Gesignaleerd in de media #48

Nieuws 20 februari 2024

Tekort medische hulpmiddelen groot probleem voor ernstig zieke patiënten

Medische hulpmiddelen die niet of verkeerd geleverd worden, de Vereniging van Verpleegkundigen en Verzorgenden maakt zich er zorgen over. Want patiënten zijn hiervan de dupe. Bekijk het nieuwsitem op de website van EenVandaag.

Van Agt en vrouw kozen voor euthanasie, steeds meer stellen maken die keuze

Oud-premier Dries van Agt (93) en zijn vrouw Eugenie van Agt (93) overleden maandag samen hand in hand. Het echtpaar koos hun dood zelf. Steeds meer stellen kiezen ervoor via euthanasie samen uit het leven te gaan. Lees meer op de website van de NOS.

Samen tot het eind, dankzij het hospice

Hoe mooi het idee van thuis sterven ook mag klinken, ingewikkeld kan het in sommige gevallen ook zijn. Voor Henk Nijkeuter en zijn geliefde Johannetta, die vorig jaar te horen kreeg dat ze ongeneeslijk ziek was, was hun keuze voor een hospice dan ook een weloverwogen beslissing. Lees het interview.

Enschedese Dorothée brengt ‘Ongehoorde’ verhalen in Vestzaktheater en trapt af met de dood

Stefan ten Voorde was terminaal ziek. En hij wilde het theater in. Samen met vriendin Dorothée Loorbach. Ongehoord Terminaal, de theaterproductie met Stefan, ging niet door. Stefan overleed op 40-jarige leeftijd. Toch komt het er nu alsnog van: volgende week zaterdagavond in het Enschedese Vestzaktheater. Bekijk het vraaggesprek op de website van 1Twente.

Laatst geactualiseerd: 20 februari 2024
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.