Nieuws

Nieuws

Filteren
Instrumenten
Organisatie van zorg
Thema's
Ziekte en symptomen
Ziektefasen
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
Herziene richtlijn ‘Palliatieve zorg bij COPD’ gereed
Nieuws16-09-2021
De herziene richtlijn Palliatieve zorg bij COPD is gereed. In deze vernieuwde richtlijn staat multidisciplinair samenwerken centraal, waarbij nadrukkelijk een rol is weggelegd voor verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en physician assistants.
Gesignaleerd in de media #13
Nieuws09-09-2021
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: twee columns van huisartsen over terminale palliatieve zorg, tips voor dagbesteding van mensen met dementie en lof voor stagiaires in de zorg.
Top 3 meest gebruikte onderwijsmaterialen over palliatieve zorg
Nieuws09-09-2021
Of je nu les geeft op mbo of universitair niveau: er zijn veel onderwijsmaterialen beschikbaar die je kunt inzetten voor jouw onderwijs over palliatieve zorg. Hoe weet je wat effectief is? De top 3 van meest gedownloade materialen uit de toolbox met onderwijsmaterialen helpt je misschien op weg.
Knelpuntenquête richtlijn 'Palliatieve zorg voor mensen met dementie'
Nieuws07-09-2021
De richtlijn 'Palliatieve zorg voor mensen met dementie' wordt herzien. Om de knelpunten te verzamelen worden zorgprofessionals die werken met mensen met dementie gevraagd een knelpuntenenquête in te vullen.
Campagne 'Samen beslissen' van start
Nieuws06-09-2021
Op 6 september 2021 start de landelijke campagne 'Samen beslissen'. Door als zorgverlener de patiënt te betrekken bij beslissingen zijn patiënten tevredener over zorg de zorg die zij krijgen en trouwer aan de afspraken die zij met de zorgverlener maken.
Wanneer ben je generalist, specialist of expert in de palliatieve zorg?
Nieuws02-09-2021
Waar liggen de grenzen tussen generalisten, specialisten en experts in de palliatieve zorg? En welke impact heeft dit op de patiënt?
Zorgpad Stervensfase nu nog beter inzetbaar door nieuw ontwikkelde materialen voor implementatie
Nieuws01-09-2021
Het Zorgpad Stervensfase, onderdeel van de richtlijn 'Zorg in de stervensfase', helpt om de kwaliteit van zorg in de stervensfase te optimaliseren. De inzetbaarheid van het zorgpad is nu sterk verbeterd door de ontwikkeling van ondersteunende materialen voor implementatie.
Zelfevaluatie Palliatieve Zorg in een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking
Nieuws31-08-2021
'Zelfevaluatie palliatieve zorg': hoe werkt dat in de praktijk voor een zorgorganisatie? Fibula ontwikkelde voor diverse settings filmpjes met ervaringsverhalen, bijvoorbeeld een filmpje waarin wordt uitgelegd hoe de Zelfevaluatie is toegepast binnen de gehandicaptenzorg.
Problemen bij het bestellen van hulpmiddelen voor goede palliatieve zorg? Tip vanuit het Praktijkteam
Nieuws27-08-2021
Het bestellen van hulpmiddelen om goede palliatieve zorg te kunnen verlenen loopt niet altijd even soepel. Dit leidt vaak tot frustratie en tijdsverspilling. Het Praktijkteam palliatieve zorg tipt de meeste efficiënte en effectieve route voor het bestellen van hulpmiddelen.
Gesignaleerd in de media #12
Nieuws26-08-2021
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: een boek over euthanasie, waardevolle inzichten naar aanleiding van het videoportret van Carla (patiënt met COPD) en ervaringen van een vrijwillig kok in een hospice.
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.