Nieuws

Nieuws

Filteren
Instrumenten
Organisatie van zorg
Thema's
Ziekte en symptomen
Ziektefasen
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
Eerste landelijke actieplan kanker gelanceerd, met aandacht voor palliatieve zorg
Nieuws29-11-2023
Op 27 november 2023 is de Nederlandse Kanker Agenda (NKA) gelanceerd. Meer dan 100 organisaties (onderzoeksinstellingen, patiënten-, zorg- en maatschappelijke organisaties, financiers en overheden) bundelen in deze agenda hun krachten en expertise in het nieuwe Nederlands Kanker Collectief (NKC).
Gesignaleerd in de media #44
Nieuws27-11-2023
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: kankerbehandelingen, praten over doodgaan, de palliakit en werken in een hospice.
Nieuwe handreiking voor wijkverpleging: ongeplande ziekenhuisbezoeken voorkomen
Nieuws16-11-2023
Villans heeft een nieuwe handreiking 'Hoe voorkom je ongeplande ziekenhuisbezoeken' gepubliceerd.
Gesignaleerd in de media #43
Nieuws16-11-2023
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: het levenseinde verkiezingsdebat, een terugblik om de informatiebijeenkomst palliatieve zorg en een blog over het begeleiden van de stervensfase.
Gesignaleerd in de media #42
Nieuws30-10-2023
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: de toekomst van palliatieve zorg, een stichting voor euthanasie bij psychische aandoeningen en de ervaringen van een huisarts in opleiding.
Handreiking complementaire zorg voor kinderen herzien
Nieuws12-10-2023
In juni is de handreiking complementaire zorg voor volwassenen gepubliceerd. Nu is ook de handreiking complementaire zorg voor kinderen herzien.
Palliatieve Zorg Nederland introduceert samen met KWF het spel Kiezen & Delen
Nieuws10-10-2023
Kaartspel Kiezen & Delen nodigt mensen uit te praten over belangrijke keuzes in het leven
Herziene richtlijn Dementie in de palliatieve fase
Nieuws10-10-2023
De richtlijn heeft onder meer als doel om zo goed mogelijke zorg te bieden en om zorgprofessionals en daarmee ook patiënten en hun naasten voor te bereiden op mogelijke ontwikkelingen in het ziekteproces.
Gesignaleerd in de media #41
Nieuws10-10-2023
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: een nieuwe NPO Zapp serie over de dood, palliatieve zorg voor mensen met psychische aandoeningen en niet meer eten en drinken in hopices.
Materialen voor informatiebijeenkomsten maatschappelijke bewustwording nu beschikbaar
Nieuws04-10-2023
De materialen bieden ondersteuning bij zowel de organisatie van de bijeenkomst als bij het vormgeven van de inhoud.
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.