Nieuws

Nieuws

Filteren
Instrumenten
Organisatie van zorg
Thema's
Ziekte en symptomen
Ziektefasen
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
Jaarprijs Palliatieve Zorg Onderzoek en Impact 2024
Nieuws14-09-2023
Het Expertisecentrum Palliatieve Zorg (EPZ) van het Amsterdam UMC kent ieder jaar twee jaarprijzen Palliatieve Zorg toe. De uitreiking van de prijzen vindt plaats tijdens het Amsterdam Symposium Palliatieve Zorg op 1 februari 204.
Tweede pilot proactief gegevens delen - meld je aan
Nieuws13-09-2023
Binnen het project ‘Proactief gegevens delen in de palliatieve fase’ gaat eind januari 2024 de tweede pilot van start over het delen van gegevens tussen zorgorganisaties. Zorgorganisaties die hulp kunnen gebruiken bij het digitaliseren van gegevens of het delen kunnen zich nu aanmelden voor deelname aan de pilot.
Gesignaleerd in de media #39
Nieuws12-09-2023
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: sterven en de begeleiding vanuit het perspectief van de huisarts, digitalisering en palliatieve zorg en het Expertise Centrum Palliatieve zorg van Amsterdam UMC.
Stimuleringsregelingen Maatschappelijke Bewustwording van start
Nieuws05-09-2023
NPPZ II geeft een extra (financiële) stimulans aan het bereiken van maatschappelijke bewustwording. Dit gebeurt door middel van twee stimuleringsregelingen voor regionale activiteiten: de sitmuleringsregeling voor bijeenkomsten en de stimuleringsregeling initiatieven.
Gesignaleerd in de media #38
Nieuws29-08-2023
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: het overlijden van GTST actrice Chrisje Comvalius en de oneerlijke strijd van kankerpatiënten.
Startpakket voor nieuwe PaTz groepen
Nieuws23-08-2023
Een PaTz groep starten vraagt naast enthousiaste huisartsen en wijkverpleegkundigen ook organisatiekracht en voorbereiding. Het team proactieve zorgplanning van PZNL werkt nauw samen met Stichting PaTz om de mogelijke hobbels om een nieuwe groep te starten weg te nemen.
Stimuleringsregelingen Maatschappelijke Bewustwording van start in september
Nieuws17-08-2023
Vanaf 5 september startten 2 stimuleringsronden voor regionale activiteiten op het gebied van maatschappelijke bewustwording.
Gesignaleerd in de media #37
Nieuws08-08-2023
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: hospices en zorgverzekeraars, palliatieve zorg voor mensen met dementie, en mantelzorg.
Gesignaleerd in de media #36
Nieuws25-07-2023
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: euthanasie en wetgeving, aandacht voor kwaliteit van sterven en praten over de dood en hospices en veilige palliatieve zorg.
Hernieuwde richtlijn parkinson in de palliatieve fase gepubliceerd
Nieuws28-06-2023
De herziene richtlijn is tot stand gekomen op basis van input van zorgprofessionals en patiënten en naasten en sluit hierbij aan op knelpunten in de praktijk.
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.