Stimuleringsregeling organiseren bijeenkomsten palliatieve zorg weer beschikbaar
Nieuws19 februari 2024
Nieuws

Stimuleringsregeling organiseren bijeenkomsten palliatieve zorg weer beschikbaar

Nieuws 19 februari 2024

Na een succesvolle eerste ronde in september 2023 is er vanuit het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II (NPPZ II) ook  in 2024 een stimuleringsregeling bijeenkomsten palliatieve zorg.

‘Zij praten niet over het einde van het leven. Dat is echt een taboe’

Eén van de deelnemers van de vorige subsidieregeling is Ruthmila Cicilia in een interview geeft ze aan dat de regeling haar heeft geholpen bij het organiseren van bijeenkomsten voor Caribische ouderen in Rotterdam. ‘Er is heel veel onwetendheid en onbekendheid over palliatieve zorg bij mensen van Caribische afkomst’, vertelt Ruthmila. ‘Zij praten niet over het einde van het leven. Dat is echt een taboe.’ Door een subtiele aanpak en een goede aankleding met een gezellige sfeer en een tafel vol hapjes wist ze dit moeilijke onderwerp toch bespreekbaar te maken. Lees het volledige interview met Ruthmila hier.

€ 500 per bijeenkomst beschikbaar

Binnen de stimuleringsregeling kan er een bedrag aangevraagd worden van maximaal € 500 per bijeenkomst. Dit budget kan gebruikt worden voor: bijvoorbeeld zaalhuur, portokosten voor het versturen van een uitnodiging, vergoedingen voor spreker(s) of, zoals in het voorbeeld van Ruthmila, hapjes en drankjes.

Waar moeten de bijeenkomsten over gaan?

De bijeenkomsten zijn gericht om de bezoekers uit te leggen wat palliatieve zorg inhoudt en wat palliatieve zorg voor iemand kan betekenen. Daarnaast is het de bedoeling dat het bijdraagt dat burgers vanzelfsprekend (en vroegtijdig) met hun naasten in gesprek gaan over hun wensen, waarden en behoeften op het gebied van palliatieve zorg. En dit ook vastleggen.

Hoe vraag ik de stimuleringsregeling aan?

Je kunt de stimuleringsregeling aanvragen op de pagina van Maatschappelijke Bewustwording. Op die pagina zijn ook de voorwaarden terug te vinden waaraan de aanvraag en de bijeenkomst moet voldoen.

Naar de stimuleringsbijeenkomst

Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 14 februari 2024
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.