Nieuws

Nieuws

Filteren
Instrumenten
Organisatie van zorg
Thema's
Ziekte en symptomen
Zorgverleners
Palliatieve zorg in Hoofdlijnenakkoord 2024
Nieuws18-05-2024
Palliatieve zorg wordt expliciet benoemd in het nieuwe Hoofdlijnenakkoord dat op 16 mei 2024 werd gepresenteerd. Voorzitter van Stichting Palliatieve zorg Nederland Rob van Dam reageert op het akkoord.
Kaart brengt initiatieven voor delen van proactieve zorgplanning in beeld
Nieuws08-05-2024
Op dit moment vinden er verschillende lokale en regionale initiatieven plaats op het gebied van het registreren en uitwisselen van proactieve zorgplanning (PZP) gegevens. De kaart biedt een visueel overzicht en inzicht in waar deze initiatieven plaatsvinden.
Start negen projecten voor interventies in de palliatieve zorg
Nieuws25-04-2024
In de afgelopen jaren zijn een aantal interventies in de palliatieve zorg ontwikkeld. In negen projecten worden nu interventies doorontwikkeld en geïmplementeerd.
6 Animaties over de essenties van het Kwaliteitskader palliatieve zorg Nederland gepubliceerd
Nieuws09-04-2024
Vanuit het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II (NPPZ II) zijn vandaag zes Animaties over de essenties van het Kwaliteitskader palliatieve zorg Nederland gepubliceerd. De animaties geven uitleg over Markering van de palliatieve fase, Gezamenlijke besluitvorming, Proactieve zorgplanning, Coördinatie en continuïteit van zorg, Deskundigheid en Effectieve communicatie.
Gupta rapport ‘De olifant de kamer uit’ en Strategische agenda Transformatie palliatieve zorg gepubliceerd
Nieuws03-04-2024
Gupta rapport ‘De olifant de kamer uit’ en Strategische agenda Transformatie palliatieve zorg gepubliceerd
Start samenwerking project ‘Bewustwording noodzaak Passende Palliatieve Zorg en Ondersteuning vanuit het Sociaal Domein’
Nieuws05-03-2024
Onder de vlag van het NPPZ II-programma slaan Agora en Stichting PZNL, samen met partners in het sociaal domein, de handen ineen om een eerste gezamenlijke stap te zetten in de bewustwordingsbeweging.
Oproep: Doe mee aan de peiling palliatieve zorg
Nieuws01-03-2024
Werk je in de zorg of in het sociaal domein met mensen in de palliatieve levensfase? Dan nodigen we je uit om mee te doen aan een korte tweejaarlijkse peiling om inzicht te krijgen in je ervaringen, kennis en opvattingen over twee belangrijke thema’s binnen de palliatieve zorg: markering en proactieve zorgplanning.
Handreiking financiering palliatieve zorg 2024 verschenen
Nieuws28-02-2024
Het doel van de handreiking is de zorgverleners thuis, in het ziekenhuis, verpleeghuis en in tal van samenwerkingsverbanden overal in het land zo goed mogelijk te ondersteunen als het gaat om financiering van palliatieve zorg.
Peter van der Voort nieuwe voorzitter van de vereniging PZNL
Nieuws20-02-2024
Prof. Peter van der Voort is de nieuwe bestuurder van de Vereniging Palliatieve Zorg Nederland (PZNL). Hij zal leidinggeven aan de missie van Vereniging PZNL om eenheid en samenwerking binnen de palliatieve zorgsector te bevorderen.
Stimuleringsregeling organiseren bijeenkomsten palliatieve zorg weer beschikbaar
Nieuws19-02-2024
Na een succesvolle eerste ronde in september 2023 is er vanuit het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II (NPPZ II ook in 2024 een stimuleringsregeling bijeenkomsten palliatieve zorg.
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.