Lancering Sympal Dashboard: inzicht in patiëntenzorg voor hospices
Nieuws4 september 2024
Nieuws

Lancering Sympal Dashboard: inzicht in patiëntenzorg voor hospices

Nieuws 4 september 2024

Na jaren van intensieve samenwerking tussen IKNL, Expertisecentrum Palliatieve Zorg van het UMC Utrecht (EPZU), Associatie Hospicezorg Nederland (AHzN), Madenco eZorg en Stichting PZNL hebben we, na het zetten van vele kleine stapjes, ons eerste doel bereikt: een dashboard voor hospices waarmee zij, zonder extra registratielast, door het geautomatiseerd inlezen van data, inzicht krijgen in het (on)welbevinden van hun patiëntenpopulatie op vier dimensies. En waarmee hospices hun eigen resultaten kunnen vergelijken met het totaal van alle deelnemende hospices.   
 
Het Sympal dashboard is tot stand gekomen na meerdere pilots met hospiceorganisaties. Zij gebruiken allen eZorg van Madenco als elektronisch cliëntendossier (ECD). De data wordt via een zogeheten URL-koppeling met Madenco binnengehaald en na verwerking in het dashboard getoond. De methode voor verwerking biedt ruimte om in de toekomst met de nodige inspanningen ook data van andere ECD-leveranciers (bijvoorbeeld Ons Nedap) in te lezen.  

Lees meer over het Sympal dashboard op Palliaweb.nl/sympal of download de factsheet.  

Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 4 september 2024
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.