Een terugblik op de Zelfevaluatie workshop tijdens het congres Waardigheid en trots voor de toekomst! 
Nieuws5 juli 2024
Nieuws

Een terugblik op de Zelfevaluatie workshop tijdens het congres Waardigheid en trots voor de toekomst! 

Nieuws 5 juli 2024

Op 1 juli gaf team Zelfevaluatie, Eveline van Drielen en Linette Belo, een workshop Zelfevaluatie Palliatieve Zorg aan 30 enthousiaste professionals uit de verpleeg- en thuiszorg tijdens het congres Waardigheid en Trots. Samen gingen we aan de slag en durfden deelnemers een kijkje in de spiegel te nemen met de vraag: Hoe ziet de palliatieve zorg eruit in jouw organisatie? 

Zelfevaluatie: een stap naar verbetering 

Door zelfreflectie toe te passen ontdekten de deelnemers nieuwe inzichten over hoe de palliatieve zorg is georganiseerd in de eigen organisatie. Deze reflecties brachten waardevolle persoonlijke inzichten en ze benadrukten de behoefte aan verdiepende kennis en vaardigheden. Kortom: een mooie stap naar verbetering van de palliatieve zorg in zorgorganisaties. 

Nieuwe kennis en ontwikkeling 

De workshop heeft duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is om te blijven leren en ontwikkelen. Deelnemers gaven aan dat ze meer willen leren over palliatieve zorg om patiënten beter te kunnen ondersteunen in de laatste levensfase. Dit nemen we als NPPZ II uiteraard mee als leerpunt in ons aanbod en ondersteuning. 

Kennismarkt: wat wil je graag weten over de palliatieve zorg? 

Het NPPZ II was ook aanwezig op de kennismarkt van het congres, waar we veel mensen uit de zorg hebben gesproken. Naast de hoeveelheid interesse in ons programma zagen we hoe zorgprofessionals mooie ideeën met elkaar uitwisselden.  

Bezoekers van onze stand kregen de kans om antwoord te geven op de vraag: ‘Wat wil je graag weten over de palliatieve zorg?’ We merkten op dat er veel behoefte is aan concrete handvatten, zoals aandachtspunten bij het verspreiden van kennis over palliatieve zorg binnen de organisatie en het opzetten van een palliatief team. Maar ook hoe je een visie over palliatieve zorg voor de organisatie opstelt zodat collega’s eenduidig werken. Ook proefden we behoefte aan handvatten voor het voeren van pzp-gesprekken. Dit zijn waardevolle inzichten voor ons om mee aan de slag te gaan! 

Wil je meer weten over de Zelfevaluatie? 

Met de Zelfevaluatie krijgen zorgorganisaties een gericht beeld over welke successen er al zijn en welke verbeteringen mogelijk zijn voor de ontwikkeling van de palliatieve zorg binnen de organisatie.  

Ben je geïnteresseerd en wil jij net zoals de deelnemers van het congres ook weten waar jouw zorgorganisatie staat in het toepassen van palliatieve zorg? Kijk dan bij Zelfevaluatie: informatie voor zorgorganisaties.

 

 

Laatst geactualiseerd: 5 juli 2024
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.