Contactpersoon Redactie Palliaweb PZNL (Palliatieve Zorg Nederland)
Laatst gewijzigd: 8 april 2020

Landelijk overzicht vrije bedden hospices

Nieuwsbericht | 8 april 2020

Er is veel behoefte aan inzicht in het aantal beschikbare bedden in de hospicezorg. Daarom biedt PZNL in deze coronacrisis een landelijke weergave van beschikbare hospicebedden voor mensen mét en zonder corona. Hiermee hopen we zorgprofessionals sneller inzicht te geven in de beschikbare plaatsen bij hospices. Deze informatie is hier beschikbaar op Palliaweb.

Op de website is te zien:

  1. of een hospice op dit moment gesloten is of tijdelijk geen patiënten meer opneemt (‘opnamestop voor onbepaalde tijd’),
  2. hoeveel bedden nog beschikbaar zijn voor patiënten mét corona,
  3. hoeveel bedden nog beschikbaar zijn voor patiënten zonder corona.

De regionale netwerken palliatieve zorg beheren deze informatie. Niet alle netwerken kunnen dat op dit moment volledig doen. PZNL ondersteunt hen waar dit wenselijk is.

Dit landelijke overzicht biedt vooral inzicht in waar bedden beschikbaar zijn. De hospices treffen maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zij stellen beleid op hoe aanmelding, opname en zorgverlening voor patiënt en naaste vorm krijgt in hun specifieke voorziening. Informatie daarover kunt u verkrijgen via de hospicevoorziening zelf.

Heeft u vragen? Neem dan contact op via de mailbutton op de webpagina of stuur een mail naar: palliarts@iknl.nl.

Palliaweb_beddenoverzicht7april.PNG

Bron: PZNL

Wij vinden kennis belangrijk Draag bij aan de verbetering van dit platform en deel hier jouw kennis, tips en tools! Of geef je op voor de PZNL-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws op het gebied van palliatieve zorg.