Trendanalyse Palliatieve Zorg (rapport)
Publicatie

Trendanalyse Palliatieve Zorg (rapport)

  • Datum publicatie 24 juli 2020
  • Auteur Anke Visser, Anna Hijman, Everdien Klein Poelhuis, Monique de Boer, Sandra Oldewarris – de Vries
  • Uitgever Associatie Hospicezorg Nederland (AHzN), Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Nederland (VPTZ Nederland), KWF Kankerbestrijding en Coöperatie Palliatieve Zorg Nederland (PZNL)
  • Type rapport
Contactpersoon Marjolein Verkammen IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 24 juli 2020

Goede beschikbare en toegankelijke palliatieve zorg in het hele land is een voorwaarde om kwaliteit van leven, rouwen en sterven te bevorderen. Kennis van en inzicht in relevante maatschappelijke trends en ontwikkelingen, met palliatieve zorg in het middelpunt, zijn dan belangrijk. De Trendanalyse Palliatieve Zorg helpt bij krijgen van overzicht over relevante ontwikkelingen rondom palliatieve zorg en baseert zich op een omvangrijke collectie aan veelal openbare bronnen. De Trendanalyse is verrijkt met de inzichten van experts op het gebied van palliatieve zorg in de COVID-19-periode.

8 Trends in de palliatieve zorg en de onderliggende drijvende krachten

Schermafbeelding-2020-07-23-om-14-15-13.png

Totstandkoming

Dit rapport is geschreven in het kader van het project ‘Trendanalyse Palliatieve Zorg’ en is mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van Stichting Roparun.

Het project is een gezamenlijk initiatief van Associatie Hospicezorg Nederland (AHzN), Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Nederland (VPTZ Nederland), KWF Kankerbestrijding en Coöperatie Palliatieve Zorg Nederland.

Download

Het rapport Trendanalyse Palliatieve Zorg

 

Contactpersoon Marjolein Verkammen IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 24 juli 2020
Heb je relevante informatie voor op Palliaweb?
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens.