Beslisbomen in de palliatieve fase (Palliaguide)
Hulpmiddel

Beslisbomen in de palliatieve fase (Palliaguide)

  • Ontwikkelaar IKNL
  • Soort Tool
  • Gebruiker Alle gebruikers, Basisarts, Beleidsmakers, Diëtisten, Ergotherapeuten, Fysiotherapeuten, Geestelijk verzorgers, Groepsbegeleiders, Helpenden, Huisartsen, Kaderartsen, Maatschappelijk werkers, Mantelzorgers, Medisch specialisten, Naasten, Patiënten, Physician assistants, Praktijkondersteuners, Psychologen, Specialisten ouderengeneeskunde, Verpleegkundig specialisten, Verpleegkundigen, Verzorgenden, Vrijwilligers
  • Doelgroep Volwassenen | Ouderen
  • Setting Hospice, Thuis, Verpleeghuis, Ziekenhuis
Voor vragen, neem contact op met:
Dana van Son IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 21 februari 2024

Palliaguide is een tool voor zorgverleners waar beslisbomen staan voor een aantal richtlijnen palliatieve zorg op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten. De beslisbomen zijn ontwikkeld in samenwerking met zorgprofessionals en op basis van de multidisciplinaire richtlijnen.

Voor zorgverleners in de palliatieve zorg is het belangrijk om snel, adequaat en volgens de richtlijn te kunnen handelen in situaties waarin een patiënt palliatieve zorg nodig heeft. Beslisbomen kunnen helpen bij specifieke aandoeningen in de palliatieve zorg en bij symptomen die voorkomen in de palliatieve fase. Er zijn beslisbomen ontwikkeld voor :

Inzet hulpmiddel

De beslisboom helpt de zorgverlener in de palliatieve zorg om snel en effectief de juiste diagnose en juiste behandeling voor de patiënt in de palliatieve fase te kiezen.

Naar het hulpmiddel

Randvoorwaarden voor implementatie

De beslisboom is direct inzetbaar.

Licentie

Creative commons: by-nc-nd 

Meer informatie

Verslag klinische validatie palliaguide 2022

Voor vragen, neem contact op met:
Dana van Son IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 21 februari 2024
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.