Nieuws

Nieuws

Filteren
Instrumenten
Organisatie van zorg
Thema's
Ziekte en symptomen
Ziektefasen
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
Webinar 28 mei: Een bitterzoete tijd - over nieuwe inzichten in passende ondersteuning door vrijwilligers in de laatste fase
Nieuws09-04-2024
Deskundige vrijwilligers zijn van grote waarde voor extra ondersteuning van mensen in de palliatieve (terminale) fase en hun naasten. Maar het toelaten van een vrijwilliger thuis is geen vanzelfsprekendheid.
Gesignaleerd in de media #50 
Nieuws19-03-2024
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer over een online keuzehulp voor de best passende zorg en een Laatste Hulp-cursus. 
Bij 6.000 mensen die thuis overlijden is vrijwilligershulp gewenst
Nieuws25-01-2024
Meer dan een half miljoen mensen in Nederland verleende in de afgelopen vijf jaar mantelzorg aan een terminale zieke thuis.
Inzet vrijwilligers in de palliatieve terminale zorg in 2022 weer gestegen
Nieuws12-05-2023
In 2022 zijn 13.775 cliënten in de laatste fase van hun leven door vrijwilligers ondersteund. Dit is een stijging van zo’n 5% ten opzichte van 2021. Dit blijkt uit de VPTZ registratierapportage 2022.
Gesignaleerd in de media #35
Nieuws09-01-2023
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: het verpleeghuis als tijdelijk verblijf, vrijwilligers in de terminale fase, sterven voor gevorderden en spirituele zorg thuis.
VPTZ Nederland treedt toe tot Coöperatie Palliatieve Zorg Nederland
Nieuws01-07-2022
Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) Nederland is op 1 juli 2022 toegetreden tot de coöperatie Palliatieve Zorg Nederland (PZNL).
Meer mensen in laatste levensfase ondersteund door vrijwilligers
Nieuws17-06-2022
Meer mensen zijn in de laatste fase van hun leven ondersteund door vrijwilligers van VPTZ Nederland. Dit blijkt uit de VPTZ Registratierapportage 2021.
Gesignaleerd in de media #20
Nieuws06-01-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: het lukt niet iedere huisarts gehoor te geven aan euthanasieverzoeken, geringe toepassing van samen beslissen, een interview met een coördinator VPTZ en een blog over de bewoners van een hospice.
Gesignaleerd in de media #19
Nieuws16-12-2021
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: zorgverlener mag stuntelen in gesprek over levenseinde, palliatieve zorg in de herstelgerichte ggz, 3 documentaires over het levenseinde op Netflix, KNMT-standpunt euthanasie bij dementie en de dag van de vrijwilliger.
Nationale Vrijwilligersdag: vrijwilligers zijn een enorm groot goed!
Nieuws07-12-2021
Vandaag is het Nationale vrijwilligersdag. In heel Nederland zijn vrijwilligers steeds meer en vaker daar waar patiënten zijn: thuis, in het inloophuis, het verpleeghuis, hospice en ook toenemend in het ziekenhuis. Dat is een enorm groot goed dat het waard is om op een dag als deze te bekrachtigen!
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.