Nieuws

Nieuws

Filteren
Instrumenten
Organisatie van zorg
Thema's
Ziekte en symptomen
Ziektefasen
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
Inzet vrijwilligers in de palliatieve terminale zorg in 2022 weer gestegen
Nieuws12-05-2023
In 2022 zijn 13.775 cliënten in de laatste fase van hun leven door vrijwilligers ondersteund. Dit is een stijging van zo’n 5% ten opzichte van 2021. Dit blijkt uit de VPTZ registratierapportage 2022.
Gesignaleerd in de media #35
Nieuws09-01-2023
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: het verpleeghuis als tijdelijk verblijf, vrijwilligers in de terminale fase, sterven voor gevorderden en spirituele zorg thuis.
VPTZ Nederland treedt toe tot Coöperatie Palliatieve Zorg Nederland
Nieuws01-07-2022
Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) Nederland is op 1 juli 2022 toegetreden tot de coöperatie Palliatieve Zorg Nederland (PZNL).
Meer mensen in laatste levensfase ondersteund door vrijwilligers
Nieuws17-06-2022
Meer mensen zijn in de laatste fase van hun leven ondersteund door vrijwilligers van VPTZ Nederland. Dit blijkt uit de VPTZ Registratierapportage 2021.
Gesignaleerd in de media #20
Nieuws06-01-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: het lukt niet iedere huisarts gehoor te geven aan euthanasieverzoeken, geringe toepassing van samen beslissen, een interview met een coördinator VPTZ en een blog over de bewoners van een hospice.
Gesignaleerd in de media #19
Nieuws16-12-2021
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: zorgverlener mag stuntelen in gesprek over levenseinde, palliatieve zorg in de herstelgerichte ggz, 3 documentaires over het levenseinde op Netflix, KNMT-standpunt euthanasie bij dementie en de dag van de vrijwilliger.
Nationale Vrijwilligersdag: vrijwilligers zijn een enorm groot goed!
Nieuws07-12-2021
Vandaag is het Nationale vrijwilligersdag. In heel Nederland zijn vrijwilligers steeds meer en vaker daar waar patiënten zijn: thuis, in het inloophuis, het verpleeghuis, hospice en ook toenemend in het ziekenhuis. Dat is een enorm groot goed dat het waard is om op een dag als deze te bekrachtigen!
Gesignaleerd in de media #18
Nieuws02-12-2021
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: serie over de weg van ons lichaam van overlijden tot graf, coördinator in de vrijwillige palliatieve terminale zorg, het zorginfarct, nieuwe bundel van Christiaan Rhodius en empathische gesprekken patiënt en oncoloog.
Lichte daling aantal door VPTZ-vrijwilligers ondersteunde cliënten in coronajaar 2020
Nieuws28-10-2021
In 2020 zijn maar liefst 11.743 cliënten in de laatste fase van hun leven door VPTZ-vrijwilligers begeleid; thuis, in hospices of in zorginstellingen. In totaal hebben deze vrijwilligers ruim 1,3 miljoen uur ondersteuning geboden, blijkt uit de VPTZ Registratierapportage 2020.
Gesignaleerd in de media #16
Nieuws21-10-2021
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: een column over de ongemakkelijke discussie van een huisarts met gezonde patiënten over euthanasie, zittingsverslag van de tuchtcommissie, technologie in de palliatieve zorg en ervaringen van een vrijwilliger
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.