Rapport ‘Versterken Hospicezorg – Onderzoek naar huidige en toekomstig benodigde capaciteit’ verschenen
Nieuws29 mei 2024
Nieuws

Rapport ‘Versterken Hospicezorg – Onderzoek naar huidige en toekomstig benodigde capaciteit’ verschenen

Nieuws 29 mei 2024

Vanuit het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II (NPPZ II) is vandaag het rapport ‘Versterken Hospicezorg – Onderzoek naar huidige en toekomstig benodigde capaciteit’ verschenen. Het rapport is de eindrapportage van de eerste fase van het NPPZ II-project Versterken Hospicezorg. Doel van het project is de hospicezorg beter toe te rusten tot zorg die voor de zorgvrager nu en straks voldoende beschikbaar en kwalitatief goed is, en bovenal aansluit op de diversiteit en omvang van zorgvragen en capaciteit. 
 
Twee delen
Het rapport ‘Versterken Hospicezorg – Onderzoek naar huidige en toekomstig benodigde capaciteit’ bestaat uit twee delen. Het eerste deel (Deel A – Landelijk Eindrapport Onderzoek hospicecapaciteit) geeft inzicht in de huidige landelijke capaciteit binnen de hospicezorg alsook een blik op de toekomstig benodigde capaciteit. Waarna onderzoeksbureau Berenschot aanbevelingen geeft voor het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II (NPPZ II) en de betrokken partijen: Stichting PZNL, AHzN, VPTZ Nederland en ActiZ. In het tweede deel (Deel B) van de rapportage zijn de resultaten per zorgkantoorregio opgenomen. Deze twee delen kunnen niet los van elkaar worden gezien.
De verschillende hospices ontvangen de rapportages van de hospicekoepels. Vanuit het NPPZ II zijn de rapportages onder meer naar de netwerkcoördinatoren Palliatieve Zorg, de voorzitters van de Consortia Palliatieve Zorg en van de Expertisecentra Palliatieve Zorg en naar projectleiders van de IZA Transformatie Palliatieve Zorg regio’s verstuurd.

NPPZ II-project Versterken Hospicezorg 
Het NPPZ II is eind 2023 samen met de hospicekoepels ActiZ, Associatie Hospicezorg Nederland en VPTZ Nederland gestart met het project Versterken Hospicezorg. Dat bestaat uit twee fases: Fase 1 Onderzoek huidige en toekomstig benodigde hospicezorgcapaciteit en Fase 2 In regionale projecten een impuls geven aan het toekomstbestendig inrichten van hospicezorg in de regio. Wil je hier meer over weten? Kijk dan op de Palliawebpagina Versterken Hospicezorg of stuur een e-mail aan nppzii@pznl.nl, ter attentie van NPPZ II-project Versterken Hospicezorg. 

Laatst geactualiseerd: 29 mei 2024
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.