Nieuwe infographic: Ileus
Nieuws8 augustus 2024
Nieuws

Nieuwe infographic: Ileus

Nieuws 8 augustus 2024

Het is weer tijd voor een nieuwe infographic. Na het succes van de eerdere infographics, volgt hier de nieuwste infographic: ‘Ileus’.

Ileus

In de normale situatie zijn je darmen altijd in beweging. Maar niet bij een ileus. Bij een ileus liggen de darmen stil, of zijn ze helemaal afgesloten waardoor het voedsel niet meer vooruit geduwd kan worden. Soms kan de onderliggende oorzaak van de ileus nog worden behandeld, maar soms ook niet. Je kunt er ook zelf voor kiezen om de ileus niet meer te behandelen. Het doel van de behandeling is dan om de klachten zoveel mogelijk te verminderen. Als de oorzaak van de ileus niet meer wordt behandeld en je daardoor niet meer kunt eten of drinken, overlijdt je vaak binnen 1-2 weken.

Infographics

Carend en de website Overpalliatievezorg ontwikkelen 25 infographics over verschillende onderwerpen in de palliatieve zorg. Verspreid over de onderwerpen zullen alle domeinen binnen de palliatieve zorg aan bod komen. Bij het ontwikkelen van de infographics zijn patiënten en naasten betrokken.

De infographics zijn voornamelijk bedoeld voor patiënten en naasten, maar er zullen ook een aantal infographics voor zorgverleners worden ontwikkeld, bijvoorbeeld het slechtnieuwsgesprek. De infographics kunnen door de zorgverleners uiteraard vrij gebruikt worden om specifieke onderwerpen binnen de palliatieve zorg toe te lichten of voor niet-commerciële uitingen. Aanpassingen aan de infographic zijn niet toegestaan.

Download hier de infographic Ileus

Je kunt de infographic Ileus hier als pdf-document en hier als jpg-figuur downloaden.

Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 8 augustus 2024
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.