Publicaties

Publicaties

Filteren
Hoofdonderwerpen
Thema's
Publicatietype
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
Evaluatie van een online blended learning voor oncologen over samen beslissen in de palliatieve kankerzorg
Publicatie
Samenvatting van een studie over de effecten van een online blended communicatietraining op samen beslissen in de palliatieve kankerzorg.
Hangen voedingsproblemen, voedingszorg en voedingszorgbehoeften samen met kwaliteit van leven bij patiënten met gevorderde kanker? Resultaten van de observationele eQuiPe studie.
Publicatie
Dit onderzoek kijkt naar hoe problemen in het maagdarmkanaal, ontvangen voedingszorg en behoefte aan voedingszorg samenhangen met de kwaliteit van leven bij patiënten met gevorderde kanker.
Het omgaan met verzoeken tot euthanasie bij wilsonbekwame patiënten met dementie
Publicatie
De Nederlandse euthanasiewet maakt euthanasie bij dementie op basis van een schriftelijke wilsverklaring mogelijk. In de praktijk zijn artsen terughoudend. Dit artikel biedt inzicht in de dillema's die artsen ervaren en waar zij zoeken naar ondersteuning
Implementing Palliative Care Teams Specialized in Dementia in Two Countries: Experiences of Failure and Success
Publicatie
In dit onderzoek wordt gekeken naar de implementatie van specialistische palliatieve zorg voor mensen met dementie en Nederland en Noord-Ierland.
Thuis blijven wonen tot het levenseinde met vergevorderde dementie
Publicatie
Er is nog weinig bekend over waarom mensen met dementie in sommige gevallen wel thuis kunnen blijven wonen en in andere gevallen niet. Dit onderzoek had daarom tot doel om inzicht te krijgen in omstandigheden die thuis wonen met vergevorderde dementie tot aan het levenseinde mogelijk maken of juist belemmeren.
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.