De afschaffing van de terminaliteitsverklaring (filmpje)
Publicatie

De afschaffing van de terminaliteitsverklaring (filmpje)

  • Datum publicatie 21 januari 2020
  • Auteur Ministerie VWS
Contactpersoon
Praktijkteam Palliatieve Zorg Praktijkteam Palliatieve Zorg
Laatst geactualiseerd: 23 januari 2020

Sinds november 2019 is het in de meeste situaties niet meer nodig om een terminaliteitsverklaring te gebruiken. Dat hebben verschillende partijen uit de zorg en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) afgesproken. Op de site van Ontregel de Zorg staat wat er zonder de terminaliteitsverklaring van zorgverleners wordt verwacht. In de Factsheet ‘Afschaffing terminaliteitsverklaring’ is deze informatie handig op een rij gezet.

Bekijk het filmpje

Het ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Sport (VWS) ontwikkelde een verhelderend filmpje.:
Filmpje-Gedeeltelijke-afschaffing-terminaliteitsverklaring

Download

Factsheet Afschaffing terminaliteitsverklaring PZNL (pdf)

Vragen

Zorgverleners kunnen met vragen en knelpunten die ze in de praktijk ervaren, bijvoorbeeld over financiering, terecht bij het praktijkteam palliatieve zorg (meldpunt@juisteloket.nl of 030 789 78 78)

Tevens kunnen zorgverleners met vragen tijdens kantooruren contact opnemen met de zorgverzekeraar, te vinden in dit door Zorgverzekeraars Nederland opgestelde overzicht van zorgverzekeraars met contactgegevens.

Contactpersoon
Praktijkteam Palliatieve Zorg Praktijkteam Palliatieve Zorg
Laatst geactualiseerd: 23 januari 2020
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.