Palliatieve zorg voor mensen die dak- of thuisloos zijn (handreiking)
Hulpmiddel

Palliatieve zorg voor mensen die dak- of thuisloos zijn (handreiking)

  • Ontwikkelaar Nivel
  • Soort Handreiking
  • Gebruiker Basisarts, Beleidsmakers, Geestelijk verzorgers, Groepsbegeleiders, Helpenden, Huisartsen, Maatschappelijk werkers, Specialisten ouderengeneeskunde, Verpleegkundigen, Verzorgenden
  • Versie 2017
  • Doelgroep Dak- en thuislozen
  • Setting Geestelijke gezondheidsinstelling, Hospice, Maatschappelijke opvang, Verpleeghuis, Zorgorganisatie voor dak- en thuislozen
Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 1 juli 2023

De handreiking gaat over palliatieve zorg voor mensen die dak- of thuisloos zijn. De handreiking biedt casuïstiek en praktische adviezen en bestaat uit drie hoofstukken. Hoofdstuk een beschrijft wat palliatieve zorg is, hoofdstuk twee beschrijft welke problemen en mogelijke oplossingen er zijn en wat zorgverleners kunnen doen en hoofdstuk drie gaat in op hoe zorgorganisaties palliatieve zorg voor deze doelgroep kunnen verbeteren.  

De handreiking is bedoeld voor zorgverleners en managers in de maatschappelijke opvang, verslavingszorg en geestelijke gezondheidszorg (in het bijzonder de FACT-teams) én voor zorgverleners en managers in de algemene somatische zorg of palliatieve zorgvoorzieningen die te maken kunnen krijgen met dak- en thuislozen. 

Inzet hulpmiddel

De handreiking biedt zorgverleners informatie en strategieën om de palliatieve zorg zo optimaal mogelijk te laten aansluiten bij de zorgbehoeften en situatie van dak- en thuislozen.


Naar de handreiking
 

Randvoorwaarden voor implementatie

De handreiking is direct inzetbaar.

Licentie

Creative commons: by-nc-sa 

Meer informatie

In 2017 kreeg het Nivel voor deze handreiking de Jaarprijs Palliatieve Zorg Impact van het Expertisecentrum Palliatieve Zorg Amsterdam.

Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 1 juli 2023
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.