Nieuws

Nieuws

Filteren
Instrumenten
Organisatie van zorg
Thema's
Ziekte en symptomen
Ziektefasen
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
Handreiking complementaire zorg voor kinderen herzien
Nieuws12-10-2023
In juni is de handreiking complementaire zorg voor volwassenen gepubliceerd. Nu is ook de handreiking complementaire zorg voor kinderen herzien.
Handreiking complementaire zorg herzien
Nieuws15-06-2023
De herziene handreiking ‘Complementaire zorg’ is uitgebracht. Gezien de wens voor praktische handvaten over wanneer en hoe complementaire zorg al dan niet in te zetten, is door de Agendacommissie richtlijnen palliatieve zorg besloten om een handreiking te ontwikkelen.
Nieuwe handreikingen complementaire zorg in ontwikkeling
Nieuws02-03-2022
Eind 2020 is er gekeken naar de huidige richtlijn 'Complementaire zorg', om deze eventueel te herzien. Er is besloten om handreikingen te ontwikkelen. De nieuwe handreikingen zijn naar verwachting in 2023 klaar. Er worden handreikingen ontwikkeld voor volwassenen en voor kinderen.
Een vergeten groep: jongvolwassenen met kanker (AYA's) met een slechte of onzekere prognose
Nieuws27-05-2021
Wat betekent de diagnose ‘ongeneeslijk ziek’ voor jong volwassen met kanker (AYA´s) in deze tijd waar steeds meer behandelmogelijkheden zijn? Onderzoekers beantwoorden die vraag met nieuw wetenschappelijk onderzoek naar deze 'verloren' groep.
Voorkomen van burn-out vergt meer dan individuele aanpak
Nieuws21-05-2021
Om werkgerelateerde stress en burn-out bij zorgprofessionals in de palliatieve zorg te voorkomen, zijn ook interventies nodig die gericht zijn op veranderingen binnen het team en de organisatie. Dit blijkt uit de cross-sectionele studie van Anne-Floor Dijxhoorn (IKNL) en collega’s.
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.