Nieuws

Nieuws

Filteren
Instrumenten
Organisatie van zorg
Thema's
Ziektefasen
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
Peter van der Voort nieuwe voorzitter van de vereniging PZNL
Nieuws20-02-2024
Prof. Peter van der Voort is de nieuwe bestuurder van de Vereniging Palliatieve Zorg Nederland (PZNL). Hij zal leidinggeven aan de missie van Vereniging PZNL om eenheid en samenwerking binnen de palliatieve zorgsector te bevorderen.
Oproep deelname pilot Leren en Verbeteren in de Palliatieve Zorg (LeVePZ)
Nieuws20-12-2023
Het project ‘Leren en Verbeteren in de Palliatieve Zorg’ (LeVePZ) zoekt drie regio’s die willen deelnemen aan een pilot, waarin op basis van data veranderacties voor de zorgpraktijk worden benoemd. De pilot start in februari en loopt tot en met juni 2024.
Palliatieve Tijdlijn: meer vat op de palliatieve fase bij mensen met een verstandelijke beperking
Nieuws13-12-2023
Na onderzoek door Amarant en Prisma is de Palliatieve Tijdlijn ontwikkeld, een tool om hulpverleners te helpen meer vat en zicht te krijgen op het palliatieve proces en de bijbehorende hulpmiddelen bij mensen met een verstandelijke beperking.
Opbouwen van compassionate communities vereist moed, kracht en verbinding
Nieuws19-06-2023
Op woensdag 14 juni 2023 organiseerde PZNL, samen met Agora, voorafgaand aan het 18de World Congress van de European Association for Palliative Care (EAPC) een pre-conference over het thema Public Health Palliative Care in Nederland. Lees het verslag van deze bijeenkomst hier.
Samen werken en leren in kansrijke en opschaalbare projecten in NPPZ II nu ook binnen het Leerwerkplatform mogelijk
Nieuws23-03-2023
Sinds begin maart is op het digitale platform Basecamp het Leerwerkplatform gelanceerd, waarin deelnemers van 15 kansrijke en opschaalbare projecten van het NPPZ II worden uitgenodigd om samen te werken en te leren.
Carend treedt toe tot Coöperatie Palliatieve Zorg Nederland
Nieuws16-03-2023
De Stichting Carend (Carend) is op 15 maart 2023 toegetreden tot de coöperatie Palliatieve Zorg Nederland (PZNL).
Subsidieoproep: doorontwikkeling van bestaande interventies in de palliatieve zorg
Nieuws08-03-2023
Onderzoeksorganisaties kunnen tot 23 mei, 14.00 uur met samenwerkende partijen een subsidieaanvraag indienen bij ZonMw voor de doorontwikkeling van bestaande interventies in de palliatieve zorg.
Subsidieoproep: Versterking regionale en lokale samenwerking
Nieuws13-01-2023
Bij ZonMw start op 17 januari de subsidieoproep 'Versterking regionale en lokale samenwerking voor mensen in de laatste levensfase en hun naasten'. ZonMw zet deze subsidieoproep uit vanuit het programma Palliantie, gericht op een goede kwaliteit van leven voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en hun naasten.
Ontwikkelingen landelijk programma Scholing Palliatieve Zorg
Nieuws08-09-2022
Update van de ontwikkelingen binnen het landelijk programma 'Scholing Palliatieve Zorg'.
Gesignaleerd in de media #26
Nieuws03-05-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: start nascholingsoffensief palliatieve zorg, verschil inzicht arts en verpleegkundige bij levensverlengende behandeling.
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.