Nieuws

Nieuws

Filteren
Instrumenten
Organisatie van zorg
Thema's
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
Opbouwen van compassionate communities vereist moed, kracht en verbinding
Nieuws19-06-2023
Op woensdag 14 juni 2023 organiseerde PZNL, samen met Agora, voorafgaand aan het 18de World Congress van de European Association for Palliative Care (EAPC) een pre-conference over het thema Public Health Palliative Care in Nederland. Lees het verslag van deze bijeenkomst hier.
Samen werken en leren in kansrijke en opschaalbare projecten in NPPZ II nu ook binnen het Leerwerkplatform mogelijk
Nieuws23-03-2023
Sinds begin maart is op het digitale platform Basecamp het Leerwerkplatform gelanceerd, waarin deelnemers van 15 kansrijke en opschaalbare projecten van het NPPZ II worden uitgenodigd om samen te werken en te leren.
Carend treedt toe tot Coöperatie Palliatieve Zorg Nederland
Nieuws16-03-2023
De Stichting Carend (Carend) is op 15 maart 2023 toegetreden tot de coöperatie Palliatieve Zorg Nederland (PZNL).
Subsidieoproep: doorontwikkeling van bestaande interventies in de palliatieve zorg
Nieuws08-03-2023
Onderzoeksorganisaties kunnen tot 23 mei, 14.00 uur met samenwerkende partijen een subsidieaanvraag indienen bij ZonMw voor de doorontwikkeling van bestaande interventies in de palliatieve zorg.
Subsidieoproep: Versterking regionale en lokale samenwerking
Nieuws13-01-2023
Bij ZonMw start op 17 januari de subsidieoproep 'Versterking regionale en lokale samenwerking voor mensen in de laatste levensfase en hun naasten'. ZonMw zet deze subsidieoproep uit vanuit het programma Palliantie, gericht op een goede kwaliteit van leven voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en hun naasten.
Ontwikkelingen landelijk programma Scholing Palliatieve Zorg
Nieuws08-09-2022
Update van de ontwikkelingen binnen het landelijk programma 'Scholing Palliatieve Zorg'.
Gesignaleerd in de media #26
Nieuws03-05-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: start nascholingsoffensief palliatieve zorg, verschil inzicht arts en verpleegkundige bij levensverlengende behandeling.
Nationaal Programma Palliatieve Zorg II van start
Nieuws03-03-2022
Het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II (NPPZ II) is gestart. Dit programma heeft als doel de maatschappelijke bewustwording over palliatieve zorg te vergroten en proactieve zorg en ondersteuning voor iedereen mogelijk te maken.
Gesignaleerd in de media #22
Nieuws04-02-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: hoe de manier waarop mensen sterven is veranderd, de overbelasting van mantelzorgers, een specialist ouderengeneeskunde op de SEH en meer.
Gesignaleerd in de media #19
Nieuws16-12-2021
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: zorgverlener mag stuntelen in gesprek over levenseinde, palliatieve zorg in de herstelgerichte ggz, 3 documentaires over het levenseinde op Netflix, KNMT-standpunt euthanasie bij dementie en de dag van de vrijwilliger.
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.