Nieuws

Nieuws

Filteren
Instrumenten
Organisatie van zorg
Thema's
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
Gesignaleerd in de media #19
Nieuws16-12-2021
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: zorgverlener mag stuntelen in gesprek over levenseinde, palliatieve zorg in de herstelgerichte ggz, 3 documentaires over het levenseinde op Netflix, KNMT-standpunt euthanasie bij dementie en de dag van de vrijwilliger.
Gesignaleerd in de media #18
Nieuws02-12-2021
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: serie over de weg van ons lichaam van overlijden tot graf, coördinator in de vrijwillige palliatieve terminale zorg, het zorginfarct, nieuwe bundel van Christiaan Rhodius en empathische gesprekken patiënt en oncoloog.
Nederlandse Vereniging Psychosociale Oncologie (NVPO) nieuwste lid PZNL
Nieuws29-11-2021
De Nederlandse Vereniging voor Psychosociale Oncologie (NVPO), beroepsvereniging van professionals, is toegetreden tot de coöperatie Palliatieve Zorg Nederland (PZNL).
Palliatieve ZorgZoeker live
Nieuws30-09-2021
Met de lancering van de Palliatieve ZorgZoeker wordt het landelijke en regionale zorgaanbod in de palliatieve zorg voortaan op één centrale plaats inzichtelijk gemaakt.
Associatie Hospicezorg Nederland (AHzN) treedt toe tot PZNL
Nieuws06-07-2021
De Associatie Hospicezorg Nederland is op 17 juni 2021 toegetreden tot de PZNL. Het combineren van de kennis van een breed netwerk in de palliatieve zorg en de dagelijkse praktijk van de hospices is een goede stap in de richting van de verdere ontwikkeling van hoogwaardige palliatieve en terminale zorg in Nederland.
Kamerbrief VWS: erkenning van het belang van goede palliatieve zorg
Nieuws28-06-2021
Op 21 juni heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in een kamerbrief de vragen beantwoord die gesteld zijn door een aantal leden van de vaste commissie voor VWS naar aanleiding van de ‘wijziging van de subsidieregelingen palliatieve zorg en geestelijke verzorging’. 
Online toolkit voor verbetering van de samenwerking in de palliatieve zorg
Nieuws30-04-2020
Septet ontwikkelde een online toolkit die helpt bij het inrichten en verbeteren van bovenregionale samenwerkingsverbanden gericht op vernieuwing en verbetering van de organisatie van de palliatieve zorg.
Palliatieve zorg provincie Groningen naar hoger niveau door convenant
Nieuws18-11-2019
Op 7 november 2019 ondertekenden 50 samenwerkende instellingen in de gezondheidszorg in de provincie Groningen een convenant waarmee ze zich verbinden aan een nieuwe manier van samenwerken.
Succesvol initiatief regio Leiden vraagt om landelijke implementatie
Nieuws28-11-2018
De regio Leiden heeft, door zich anders te organiseren, een oplossing voor het landelijk bestaand probleem waarbij patiënten vanuit een hospice terug naar huis of verpleeghuis geplaatst kunnen worden als hun situatie verbetert of stabiliseert.
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.