Nieuws

Nieuws

Filteren
Instrumenten
Organisatie van zorg
Thema's
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
Subsidieoproep: Versterking regionale en lokale samenwerking
Nieuws13-01-2023
Bij ZonMw start op 17 januari de subsidieoproep 'Versterking regionale en lokale samenwerking voor mensen in de laatste levensfase en hun naasten'. ZonMw zet deze subsidieoproep uit vanuit het programma Palliantie, gericht op een goede kwaliteit van leven voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en hun naasten.
Ontwikkelingen landelijk programma Scholing Palliatieve Zorg
Nieuws08-09-2022
Update van de ontwikkelingen binnen het landelijk programma 'Scholing Palliatieve Zorg'.
Gesignaleerd in de media #26
Nieuws03-05-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: start nascholingsoffensief palliatieve zorg, verschil inzicht arts en verpleegkundige bij levensverlengende behandeling.
Nationaal Programma Palliatieve Zorg II van start
Nieuws03-03-2022
Het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II (NPPZ II) is gestart. Dit programma heeft als doel de maatschappelijke bewustwording over palliatieve zorg te vergroten en proactieve zorg en ondersteuning voor iedereen mogelijk te maken.
Gesignaleerd in de media #22
Nieuws04-02-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: hoe de manier waarop mensen sterven is veranderd, de overbelasting van mantelzorgers, een specialist ouderengeneeskunde op de SEH en meer.
Gesignaleerd in de media #19
Nieuws16-12-2021
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: zorgverlener mag stuntelen in gesprek over levenseinde, palliatieve zorg in de herstelgerichte ggz, 3 documentaires over het levenseinde op Netflix, KNMT-standpunt euthanasie bij dementie en de dag van de vrijwilliger.
Gesignaleerd in de media #18
Nieuws02-12-2021
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: serie over de weg van ons lichaam van overlijden tot graf, coördinator in de vrijwillige palliatieve terminale zorg, het zorginfarct, nieuwe bundel van Christiaan Rhodius en empathische gesprekken patiënt en oncoloog.
Nederlandse Vereniging Psychosociale Oncologie (NVPO) nieuwste lid PZNL
Nieuws29-11-2021
De Nederlandse Vereniging voor Psychosociale Oncologie (NVPO), beroepsvereniging van professionals, is toegetreden tot de coöperatie Palliatieve Zorg Nederland (PZNL).
Palliatieve ZorgZoeker live
Nieuws30-09-2021
Met de lancering van de Palliatieve ZorgZoeker wordt het landelijke en regionale zorgaanbod in de palliatieve zorg voortaan op één centrale plaats inzichtelijk gemaakt.
Associatie Hospicezorg Nederland (AHzN) treedt toe tot PZNL
Nieuws06-07-2021
De Associatie Hospicezorg Nederland is op 17 juni 2021 toegetreden tot de PZNL. Het combineren van de kennis van een breed netwerk in de palliatieve zorg en de dagelijkse praktijk van de hospices is een goede stap in de richting van de verdere ontwikkeling van hoogwaardige palliatieve en terminale zorg in Nederland.
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.