Nieuws

Filteren
Thema's
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
Ziekte en symptomen
Organisatie van zorg
Instrumenten
Cindy van den Berg-Verberkt wint Jaarprijs Palliatieve Zorg Onderzoek
Nieuws09-11-2020
Cindy van den Berg-Verberkt werd op het Nationaal Congres Palliatieve Zorg uitgeroepen tot winnaar van de Jaarprijs Palliatieve Zorg Onderzoek. Ze kreeg de prijs voor haar publicatie ‘Effect of Sustained-Release Morphine for Refractory Breathlessness in Chronic Obstructive Pulmonary Disease on Health Status’.
Amper verbetering in overleving bij uitgezaaide kanker
Nieuws05-10-2020
Jaarlijks krijgen 38.000 mensen in Nederland te horen dat zij uitgezaaide kanker hebben. De overleving van deze groep patiënten is de afgelopen tien jaar amper verbeterd. Daarom is het belangrijk om ook bij een curatieve behandeling al te spreken over wensen rondom de zorg in de laatste levensfase, aldus IKNL.
Filmpje over belang persoonlijke benadering bij dementie van project DEDICATED
Nieuws21-09-2020
Het project DEDICATED lanceert een korte film waarin het belang van een persoonlijke benadering bij mensen met dementie treffend wordt weergegeven. De film is goed te gebruiken als educatief materiaal voor bijvoorbeeld verpleegkundigen en verzorgenden.
Basisscholing Palliatieve Zorg FiniVita bekroond met Comenius EduMedia Award 2020
Nieuws15-09-2020
De Basisscholing Palliatieve Zorg, ontwikkeld voor én door zorgprofessionals, is op vrijdag 11 september 2020 bekroond met de prestigieuze Comenius EduMedia Award 2020.
Bij vooruitkijken is hulp welkom: Trendanalyse Palliatieve Zorg
Nieuws24-07-2020
Welke trends en ontwikkelingen komen er de volgende 10 jaar op ons af en welke impact heeft dit op het veld van palliatieve zorg in Nederland? De Trendanalyse Palliatieve Zorg helpt bij het krijgen van overzicht over relevante ontwikkelingen rondom palliatieve zorg.
Dr. Yvette van der Linden benoemd tot hoogleraar Palliatieve Geneeskunde
Nieuws18-06-2020
Op 1 juni 2020 is Prof. Dr. Yvette van der Linden benoemd tot hoogleraar Palliatieve Geneeskunde. Yvette werkt sinds 2011 als radiotherapeut-oncoloog en hoofd Expertisecentrum Palliatieve Zorg in het LUMC. De leerstoel is ingesteld door IKNL en de Universiteit Leiden-LUMC.
Uitkomsten Palliantie projecten op Palliaweb
Nieuws22-04-2020
ZonMw en PZNL werken samen aan het, voor een breed publiek, toegankelijk maken van de resultaten uit het programma 'Palliantie. Meer dan zorg'.
Gratis e-learning over hulp bij gevolgen van moeilijk eten bij kanker
Nieuws16-03-2020
Voor alle zorgverleners die betrokken zijn bij de zorg voor kankerpatiënten is er een gratis geaccrediteerde e-learning ontwikkeld over het omgaan met de psychosociale gevolgen van problemen met eten bij mensen met kanker en hun naasten.
Uit de media: Zingen voor mensen in hun laatste levensfase: ‘Die intimiteit is waanzinnig’
Nieuws12-03-2020
De Bedside Singers is een koor bestaande uit vrijwilligers die zingen voor mensen in hun laatste levensfase. Het Parool volgde het koor een dag en schreef er een artikel over.
Bouw je mee aan Palliaweb?
Nieuws09-01-2020
Na de lancering eind oktober hebben we veel positieve reacties ontvangen op Palliaweb. We ontvangen dagelijks mails met suggesties en vragen uit het veld. Daar zijn we blij mee en we roepen dan ook iedereen op die voor de bezoekers relevante informatie heeft op om die te delen.
Set Signalering en Besluitvorming vernieuwd en uitgebreid
Nieuws06-01-2020
Goed signaleren draagt in belangrijke mate bij aan goede palliatieve zorg. De Set Signalering biedt de zorgverlener handvatten hiervoor en is uitgebreid met een signaleringskaart en achtergrondinformatie over zingeving en spiritualiteit.
Lancering gratis e-learning voor verpleegkundigen over de psychosociale gevolgen van problemen met eten bij kanker
Nieuws03-12-2019
Voor alle verpleegkundigen die betrokken zijn bij de zorg voor kankerpatiënten is er een gratis e-learning over het omgaan met de psychosociale gevolgen van problemen met eten bij mensen met kanker en hun naasten.
Pal voor u 9 - Palliatieve zorg is voor iedereen anders
Nieuws10-10-2019
In Pal voor u magazine 9 bevestigt minister Hugo de Jonge het belang van goede palliatieve zorg in de laatste levensfase. 'Mensen moeten niet het gevoel krijgen dat er geen zorg en hulp meer is, als ze te horen krijgen dat ze niet meer beter kunnen worden', is zijn overtuiging.
Wij vinden kennis belangrijk Draag bij aan de verbetering van dit platform en deel hier jouw kennis, tips en tools! Of geef je op voor de PZNL-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws op het gebied van palliatieve zorg.