Nieuws

Nieuws

Filteren
Instrumenten
Organisatie van zorg
Thema's
Ziekte en symptomen
Ziektefasen
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
Internationale Dag van de Palliatieve Zorg 2022
Nieuws30-09-2022
Zaterdag 8 oktober 2022 is het Internationale Dag van de Palliatieve Zorg (IDPZ). In dit bericht staat een overzicht van wat de regionale netwerken en de leden van PZNL rond deze dag organiseren.
Gesignaleerd in de media #31
Nieuws08-09-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: twitteren over ongeneeslijke ziek zijn, mantelzorg is van grote invloed op relatie en vereenvoudiging scorelijst voorspellen delier.
Jaarprijzen Palliatieve Zorg Onderzoek en Impact 2023
Nieuws09-08-2022
De jaarprijzen Palliatieve Zorg Onderzoek en Impact zijn een initiatief van het Expertisecentrum Palliatieve Zorg Amsterdam UMC. Het is een prijs voor het artikel en product of instrument dat de grootste potentie heeft om de palliatieve zorg te verbeteren
Wat kan het Verenigd Koninkrijk leren van de Nederlandse palliatieve zorg?
Nieuws19-07-2022
Artikel in de Financial Times over wat het Verenigd Koninkrijk kan leren van de palliatieve zorg in Nederland. Met onder andere een interview met Saskia Teunissen en Thijs Merkx.
€ 150 miljoen extra voor palliatieve zorg
Nieuws07-07-2022
Tussen 2022 en 2027 komt in totaal € 150 miljoen beschikbaar om de bekendheid van palliatieve zorg te vergroten en de kwaliteit en toegankelijkheid van palliatieve zorg te verbeteren. Dat schrijft minister Helder in een brief aan de Tweede Kamer.
Gesignaleerd in de media #28
Nieuws23-06-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: vaker palliatieve zorg nodig bij psychiatrische patiënten, de palliatieve moslimpatiënt, praten over de dood.
Nieuw: profiel Palliatieve Zorg Verpleegkundige
Nieuws20-05-2022
V&VN lanceerde op 20 mei 2022 het profiel Palliatieve Zorg Verpleegkundige. Een belangrijk moment, want met lancering van dit competentieprofiel is duidelijk welke competenties van een palliatieve zorg verpleegkundige verwacht mogen worden.
Oproep: Programmasuggesties Nationaal Congres Palliatieve Zorg 2022
Nieuws28-04-2022
De organisatie is op zoek naar programmasuggesties voor het Nationaal Congres Palliatieve Zorg 2022 dat op 13 en 14 oktober plaatsvindt. Het thema van het congres is Palliatieve zorg: De pioniersfase voorbij. Door educatie naar integratie.
Nascholingsprogramma palliatieve zorg van start: KWF, Carend, O2PZ, PZNL, EPZ, Palliactief en LOCo slaan handen ineen
Nieuws25-04-2022
Het landelijke nascholingsprogramma 'Palliatieve zorg voor zorgverleners bij ongeneeslijke kankerpatiënten' is van start gegaan. Initiatiefnemers KWF, Carend, O2PZ, PZNL, EPZ, Palliactief en LOCo hebben de handen ineen geslagen.
Nieuw advies 'Leven met het einde in zicht' van Raad van Volksgezondheid & Samenleving
Nieuws11-03-2022
De Raad van Volksgezondheid & Samenleving (RVS) presenteert een nieuw advies: 'Leven met het einde in zicht'. Hierin pleiten ze voor een eerdere en bredere inzet van palliatieve zorg. De huidige inrichting van de zorg ‘stimuleert dat echter nog onvoldoende’ aldus de RVS.
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.