Nieuws

Nieuws

Filteren
Instrumenten
Organisatie van zorg
Thema's
Ziekte en symptomen
Ziektefasen
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
Nieuw: profiel Palliatieve Zorg Verpleegkundige
Nieuws20-05-2022
V&VN lanceerde op 20 mei 2022 het profiel Palliatieve Zorg Verpleegkundige. Een belangrijk moment, want met lancering van dit competentieprofiel is duidelijk welke competenties van een palliatieve zorg verpleegkundige verwacht mogen worden.
Oproep: Programmasuggesties Nationaal Congres Palliatieve Zorg 2022
Nieuws28-04-2022
De organisatie is op zoek naar programmasuggesties voor het Nationaal Congres Palliatieve Zorg 2022 dat op 13 en 14 oktober plaatsvindt. Het thema van het congres is Palliatieve zorg: De pioniersfase voorbij. Door educatie naar integratie.
Nascholingsprogramma palliatieve zorg van start: KWF, Carend, O2PZ, PZNL, EPZ, Palliactief en LOCo slaan handen ineen
Nieuws25-04-2022
Het landelijke nascholingsprogramma 'Palliatieve zorg voor zorgverleners bij ongeneeslijke kankerpatiënten' is van start gegaan. Initiatiefnemers KWF, Carend, O2PZ, PZNL, EPZ, Palliactief en LOCo hebben de handen ineen geslagen.
Nieuw advies 'Leven met het einde in zicht' van Raad van Volksgezondheid & Samenleving
Nieuws11-03-2022
De Raad van Volksgezondheid & Samenleving (RVS) presenteert een nieuw advies: 'Leven met het einde in zicht'. Hierin pleiten ze voor een eerdere en bredere inzet van palliatieve zorg. De huidige inrichting van de zorg ‘stimuleert dat echter nog onvoldoende’ aldus de RVS.
Christaan Rhodius: ‘Palliatieve zorg moet geen ‘afvink-geneeskunde’ worden’
Nieuws04-03-2022
In 2021 bestond hospice Bardo twintig jaar. Wij spraken Christiaan Rhodius, arts die al tien jaar bij Bardo werkt, over de geschiedenis én toekomst van de palliatieve zorg: 'Voor mij is palliatieve zorg mogelijk maken. Niet het wegstrepen van wat je niet meer doet.'
Nationaal Programma Palliatieve Zorg II van start
Nieuws03-03-2022
Het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II (NPPZ II) is gestart. Dit programma heeft als doel de maatschappelijke bewustwording over palliatieve zorg te vergroten en proactieve zorg en ondersteuning voor iedereen mogelijk te maken.
Werkorganisaties Coöperatie PZNL en Stichting Fibula bundelen krachten
Nieuws13-01-2022
De werkorganisaties van Coöperatie PZNL en de Stichting Fibula bundelen vanaf 1 januari 2022 de krachten in Stichting PZNL.
Met het oog op morgen: uitzending over sterfelijkheid en de dood
Nieuws06-01-2022
Aflevering van 'Met het oog op morgen' met een uitvoering gesprek over sterfelijkheid en de dood, met onder andere Saskia Teunissen, hoogleraar palliatieve zorg en bestuurder van PZNL.
Gesignaleerd in de media #17
Nieuws18-11-2021
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: nieuw boek over het leven in een hospice, oratie van Hoogleraar Palliatieve Geneeskunde Yvette van der Linden, Oog voor Naasten en een mobiel hospice in het ziekenhuis.
PZNL feliciteert prof. dr. Yvette van der Linden met haar oratie
Nieuws12-11-2021
Vrijdag 12 november 2021 heeft prof. dr. Yvette van der Linden haar oratie met de titel 'Tijdloos' gehouden vanwege haar bijzondere leerstoel palliatieve geneeskunde aan het LUMC. PZNL feliciteert Yvette van harte met het krachtige perspectief dat zij heeft neergezet om de palliatieve zorg in brede aandacht en betere samenhang en samenwerking door te ontwikkelen.
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.