Nieuws

Nieuws

Filteren
Instrumenten
Organisatie van zorg
Thema's
Ziekte en symptomen
Ziektefasen
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
Oproep: doe mee aan het onderzoek Leren en Verbeteren Palliatieve Zorg (LeVePZ)
Nieuws25-09-2023
Werk jij als kwaliteitsfunctionaris in de gezondheidszorg? Wil je helpen de zorg voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn te verbeteren? Vul de enquête in.
Jaarprijs Palliatieve Zorg Onderzoek en Impact 2024
Nieuws14-09-2023
Het Expertisecentrum Palliatieve Zorg (EPZ) van het Amsterdam UMC kent ieder jaar twee jaarprijzen Palliatieve Zorg toe. De uitreiking van de prijzen vindt plaats tijdens het Amsterdam Symposium Palliatieve Zorg op 1 februari 204.
Gesignaleerd in de media #38
Nieuws29-08-2023
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: het overlijden van GTST actrice Chrisje Comvalius en de oneerlijke strijd van kankerpatiënten.
De tijd van je leven: hoe leef je met de aangekondigde dood?
Nieuws26-06-2023
De uitzending 'de tijd van leven: hoe leef je met de aangekondigde dood' werd op zaterdag 17 juni uitgezonden door NPO Radio 1. In de uitzending gaat Willemijn Veenhoven in gesprek met Longarts Sander de Hosson die vindt dat er meer gesproken moet worden over de tijd tussen de diagnose 'ongeneeslijk ziek' en sterven. Hij schreef onder andere het boek 'Leven toevoegen aan de dagen'.
Online focusgroep 'Informatie over palliatieve zorg voor zorgverleners'
Nieuws09-06-2023
PZNL doet onderzoek naar de informatiebehoefte van zorgverleners op het gebied van palliatieve zorg, hoe PZNL daarin voorziet en of en hoe zij dit zouden kunnen verbeteren. Meld je aan voor de online focusgroep op 20 juni 2023 om 19.00 uur.
Webinar 'Nadenken over de toekomst bij hartfalen' op 25 mei 2023 
Nieuws14-04-2023
Op donderdagavond 25 mei vindt het webinar 'Nadenken over de toekomst bij hartfalen’ plaats. Deze avond wordt georganiseerd door PZNL, Carend, de Patiëntenfederatie en Harteraad.
Ongeneeslijk zieke patiënten hebben beperkte toegang tot palliatieve zorg
Nieuws14-03-2023
'Mensen die ongeneeslijk ziek zijn hebben in beperkte mate toegang tot de palliatieve behandelingen die wél beschikbaar zijn', zegt Saskia Teunissen, bestuurder van PZNL (Palliatieve Zorg Nederland). 'Voor zorgverleners is het niet vanzelfsprekend om die mogelijkheden onder de aandacht te brengen.'
Interview Bart en Mariska Beckers – Dying to live
Nieuws13-03-2023
Donderdag 16 maart wordt de veelbesproken documentaire Dying to live uitgezonden. In dit interview vertellen makers Bart en Mariska Beckers over deze documentaire.
Vrijwilligers gezocht voor het EAPC!
Nieuws16-02-2023
Er zijn vrijwilligers nodig bij het EACP-congres van 15 t/m 17 juni in Rotterdam. Als vrijwilliger krijg je gratis toegang tot het congres.
Het eerste maandelijkse Pallium-interview op Palliaweb
Nieuws09-02-2023
Op Palliaweb komt maandelijks een Pallium-interview te staan. We trappen af met een rondetafelgesprek met de redactieleden van Pallium over hun toekomstwensen voor de palliatieve zorg.
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.