Nieuws

Nieuws

Filteren
Instrumenten
Organisatie van zorg
Thema's
Ziekte en symptomen
Ziektefasen
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
Webinar 'Nadenken over de toekomst bij hartfalen' op 25 mei 2023 
Nieuws14-04-2023
Op donderdagavond 25 mei vindt het webinar 'Nadenken over de toekomst bij hartfalen’ plaats. Deze avond wordt georganiseerd door PZNL, Carend, de Patiëntenfederatie en Harteraad.
Ongeneeslijk zieke patiënten hebben beperkte toegang tot palliatieve zorg
Nieuws14-03-2023
'Mensen die ongeneeslijk ziek zijn hebben in beperkte mate toegang tot de palliatieve behandelingen die wél beschikbaar zijn', zegt Saskia Teunissen, bestuurder van PZNL (Palliatieve Zorg Nederland). 'Voor zorgverleners is het niet vanzelfsprekend om die mogelijkheden onder de aandacht te brengen.'
Interview Bart en Mariska Beckers – Dying to live
Nieuws13-03-2023
Donderdag 16 maart wordt de veelbesproken documentaire Dying to live uitgezonden. In dit interview vertellen makers Bart en Mariska Beckers over deze documentaire.
Vrijwilligers gezocht voor het EAPC!
Nieuws16-02-2023
Er zijn vrijwilligers nodig bij het EACP-congres van 15 t/m 17 juni in Rotterdam. Als vrijwilliger krijg je gratis toegang tot het congres.
Het eerste maandelijkse Pallium-interview op Palliaweb
Nieuws09-02-2023
Op Palliaweb komt maandelijks een Pallium-interview te staan. We trappen af met een rondetafelgesprek met de redactieleden van Pallium over hun toekomstwensen voor de palliatieve zorg.
Nieuw stappenplan voor opzetten hospice
Nieuws07-02-2023
VPTZ Nederland heeft het 'Stappenplan voor het opzetten van een hospice' herzien. Initiatiefnemers van nieuwe hospices kunnen dit plan gebruiken.
Gesignaleerd in de media #35
Nieuws09-01-2023
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: het verpleeghuis als tijdelijk verblijf, vrijwilligers in de terminale fase, sterven voor gevorderden en spirituele zorg thuis.
Webinarreeks voor diverse patiëntengroepen: start 2 maart 
Nieuws19-12-2022
In 2023 organiseert PZNL samen met onder andere Carend en de Patiëntenfederatie Nederland een reeks webinars (lezingen) over palliatieve zorg. De lezingen zijn gericht op patiënten en naasten, maar ook zorgprofessionals zijn van harte welkom.
Dit zijn de genomineerden Jaarprijs Palliatieve Zorg 2023
Nieuws14-12-2022
Dit jaar worden op het Amsterdam Symposium Palliatieve Zorg op 2 februari 2023 de Jaarprijzen Palliatieve Zorg Onderzoek en Impact uitgereikt. Hier vind je de genomineerden op een rij.
Vakblad Pallium is gestopt. Of toch niet?
Nieuws30-11-2022
Het fysieke vakblad Pallium is gestopt. Maar vanaf januari 2023 zal er maandelijks een Pallium-interview verschijnen op Palliaweb. Rob Bruntink gaat deze interviews afnemen.
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.