Nieuws

Nieuws

Filteren
Instrumenten
Organisatie van zorg
Thema's
Ziekte en symptomen
Ziektefasen
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
Gesignaleerd in de media #49
Nieuws05-03-2024
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer over de Zorgkit Stervensfase voor gelovigen en niet-gelovigen.
Gesignaleerd in de media #47
Nieuws06-02-2024
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer over de regeling levensbeëindiging van kinderen en de documentaire ‘De nachtwaker’.
Help mee met het opstellen van de kennisagenda palliatieve zorg
Nieuws12-12-2023
Op dit moment staat de vragenlijst online waarin we oproepen iedereen werkzaam of affiniteit met palliatieve zorg de lijst in te vullen en te helpen bij het opstellen van de kennisagenda.
Eerste landelijke actieplan kanker gelanceerd, met aandacht voor palliatieve zorg
Nieuws29-11-2023
Op 27 november 2023 is de Nederlandse Kanker Agenda (NKA) gelanceerd. Meer dan 100 organisaties (onderzoeksinstellingen, patiënten-, zorg- en maatschappelijke organisaties, financiers en overheden) bundelen in deze agenda hun krachten en expertise in het nieuwe Nederlands Kanker Collectief (NKC).
Gesignaleerd in de media #42
Nieuws30-10-2023
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: de toekomst van palliatieve zorg, een stichting voor euthanasie bij psychische aandoeningen en de ervaringen van een huisarts in opleiding.
Palliatieve Zorg Nederland introduceert samen met KWF het spel Kiezen & Delen
Nieuws10-10-2023
Kaartspel Kiezen & Delen nodigt mensen uit te praten over belangrijke keuzes in het leven
Oproep: doe mee aan het onderzoek Leren en Verbeteren Palliatieve Zorg (LeVePZ)
Nieuws25-09-2023
Werk jij als kwaliteitsfunctionaris in de gezondheidszorg? Wil je helpen de zorg voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn te verbeteren? Vul de enquête in.
Jaarprijs Palliatieve Zorg Onderzoek en Impact 2024
Nieuws14-09-2023
Het Expertisecentrum Palliatieve Zorg (EPZ) van het Amsterdam UMC kent ieder jaar twee jaarprijzen Palliatieve Zorg toe. De uitreiking van de prijzen vindt plaats tijdens het Amsterdam Symposium Palliatieve Zorg op 1 februari 204.
Gesignaleerd in de media #38
Nieuws29-08-2023
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: het overlijden van GTST actrice Chrisje Comvalius en de oneerlijke strijd van kankerpatiënten.
De tijd van je leven: hoe leef je met de aangekondigde dood?
Nieuws26-06-2023
De uitzending 'de tijd van leven: hoe leef je met de aangekondigde dood' werd op zaterdag 17 juni uitgezonden door NPO Radio 1. In de uitzending gaat Willemijn Veenhoven in gesprek met Longarts Sander de Hosson die vindt dat er meer gesproken moet worden over de tijd tussen de diagnose 'ongeneeslijk ziek' en sterven. Hij schreef onder andere het boek 'Leven toevoegen aan de dagen'.
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.