Nieuws

Nieuws

Filteren
Instrumenten
Organisatie van zorg
Thema's
Ziekte en symptomen
Ziektefasen
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
Gesignaleerd in de media #35
Nieuws09-01-2023
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: het verpleeghuis als tijdelijk verblijf, vrijwilligers in de terminale fase, sterven voor gevorderden en spirituele zorg thuis.
Webinarreeks voor diverse patiëntengroepen: start 2 maart 
Nieuws19-12-2022
In 2023 organiseert PZNL samen met onder andere Carend en de Patiëntenfederatie Nederland een reeks webinars (lezingen) over palliatieve zorg. De lezingen zijn gericht op patiënten en naasten, maar ook zorgprofessionals zijn van harte welkom.
Dit zijn de genomineerden Jaarprijs Palliatieve Zorg 2023
Nieuws14-12-2022
Dit jaar worden op het Amsterdam Symposium Palliatieve Zorg op 2 februari 2023 de Jaarprijzen Palliatieve Zorg Onderzoek en Impact uitgereikt. Hier vind je de genomineerden op een rij.
Vakblad Pallium is gestopt. Of toch niet?
Nieuws30-11-2022
Het fysieke vakblad Pallium is gestopt. Maar vanaf januari 2023 zal er maandelijks een Pallium-interview verschijnen op Palliaweb. Rob Bruntink gaat deze interviews afnemen.
Minister Conny Helder (VWS) na werkbezoek: 'Palliatieve zorg ondersteunt mensen met een ongeneeslijke ziekte om het leven invulling te geven'
Nieuws15-11-2022
Minister Conny Helder (VWS) bracht een werkbezoek aan een ongeneeslijk zieke patiënt in Bilthoven en aan hospice Demeter, eveneens in de Bilt.
Gesignaleerd in de media #33
Nieuws27-10-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: lessen van mensen op hun sterfbed, zingeving in de zorgpraktijk, omgaan met de dood en beperkte gezondheidsvaardigheden.
Wies Wagenaar krijgt Palliactief Award
Nieuws17-10-2022
Op het Nationaal Congres Palliatieve Zorg 2022 heeft Wies Wagenaar, netwerkcoördinator palliatieve zorg Amsterdam & Diemen de Palliactief Award ontvangen. Wies is voorgedragen door PZNL en O²PZ vanwege haar enorme inzet voor de palliatieve zorg.
HOPEVOL: eerste grootschalige onderzoek hospicezorg
Nieuws10-10-2022
Er is binnen HOPEVOL onderzoek gedaan naar de huidige stand van zaken in Nederlandse hospices. De behoeften en wensen van mensen in de palliatieve fase en hun naasten zijn in beeld gebracht.
Pionier palliatieve zorg Saskia Teunissen benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau
Nieuws08-10-2022
Prof. dr. Saskia Teunissen, bestuursvoorzitter van Palliatieve Zorg Nederland en hoogleraar palliatieve zorg en hospicezorg bij het UMC Utrecht is vandaag, 8 oktober 2022, benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.
Nationaal Programma Palliatieve Zorg verbetert zorg voor ongeneeslijk zieken
Nieuws05-10-2022
Bestuursvoorzitter Saskia Teunissen van Palliatieve Zorg Nederland reageert op trendrapport ‘Kanker in Nederland’
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.