Nieuws

Nieuws

Filteren
Instrumenten
Organisatie van zorg
Thema's
Ziekte en symptomen
Ziektefasen
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
Gesignaleerd in de media #16
Nieuws21-10-2021
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: een column over de ongemakkelijke discussie van een huisarts met gezonde patiënten over euthanasie, zittingsverslag van de tuchtcommissie, technologie in de palliatieve zorg en ervaringen van een vrijwilliger
Palliatieve ZorgZoeker live
Nieuws30-09-2021
Met de lancering van de Palliatieve ZorgZoeker wordt het landelijke en regionale zorgaanbod in de palliatieve zorg voortaan op één centrale plaats inzichtelijk gemaakt.
Gesignaleerd in de media #13
Nieuws09-09-2021
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: twee columns van huisartsen over terminale palliatieve zorg, tips voor dagbesteding van mensen met dementie en lof voor stagiaires in de zorg.
Wanneer ben je generalist, specialist of expert in de palliatieve zorg?
Nieuws02-09-2021
Waar liggen de grenzen tussen generalisten, specialisten en experts in de palliatieve zorg? En welke impact heeft dit op de patiënt?
Gesignaleerd in de media #12
Nieuws26-08-2021
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: een boek over euthanasie, waardevolle inzichten naar aanleiding van het videoportret van Carla (patiënt met COPD) en ervaringen van een vrijwillig kok in een hospice.
Gesignaleerd in de media #11
Nieuws12-08-2021
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: een gesprekstool voor hulpvragen in de palliatieve fase, seksuele gevoelens in de laatste levensfase en een lerend netwerk over palliatieve zorg voor mensen met belemmerde toegang tot reguliere palliatieve zorg.
Gesignaleerd in de media #10
Nieuws29-07-2021
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: kritiek op de euthanasierichtlijn, voorbeeldcasus en het overlijden van Kees Veldboer, oprichter Stichting Ambulance wens.
Gesignaleerd in de media #4
Nieuws06-05-2021
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: Code Zwart beheerst gesprek in alle ziekenhuizen en een reportage uit een verpleeghuis voor blinden en slechtzienden.
Agora treedt toe tot Coöperatie Palliatieve Zorg Nederland
Nieuws16-02-2021
Agora treedt toe tot de coöperatie Palliatieve Zorg Nederland (PZNL). Op 2 februari 2021 verwelkomde de ALV van PZNL Agora. Beide zetten zich in om de kwaliteit van palliatieve zorg te verbeteren en samenwerking in de zorg en het sociale en publieke domein te bevorderen.
Kerst- en Nieuwjaarsboodschap PZNL-bestuurder: Meer eenheid en vaart in palliatieve zorg
Nieuws24-12-2020
‘Het is nodig om de palliatieve zorg in Nederland snel te versterken door verdergaande samenwerking. Gestaag toewerken naar een breed gedragen niveau van kwaliteit hoort daarbij.’
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.