Nieuws

Nieuws

Filteren
Thema's
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
Ziekte en symptomen
Organisatie van zorg
Instrumenten
Gesignaleerd in de media #4
Nieuws06-05-2021
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: Code Zwart beheerst gesprek in alle ziekenhuizen en een reportage uit een verpleeghuis voor blinden en slechtzienden.
Agora treedt toe tot Coöperatie Palliatieve Zorg Nederland
Nieuws16-02-2021
Agora treedt toe tot de coöperatie Palliatieve Zorg Nederland (PZNL). Op 2 februari 2021 verwelkomde de ALV van PZNL Agora. Beide zetten zich in om de kwaliteit van palliatieve zorg te verbeteren en samenwerking in de zorg en het sociale en publieke domein te bevorderen.
Kerst- en Nieuwjaarsboodschap PZNL-bestuurder: Meer eenheid en vaart in palliatieve zorg
Nieuws24-12-2020
‘Het is nodig om de palliatieve zorg in Nederland snel te versterken door verdergaande samenwerking. Gestaag toewerken naar een breed gedragen niveau van kwaliteit hoort daarbij.’
Basisscholing Palliatieve Zorg FiniVita bekroond met Comenius EduMedia Award 2020
Nieuws15-09-2020
De Basisscholing Palliatieve Zorg, ontwikkeld voor én door zorgprofessionals, is op vrijdag 11 september 2020 bekroond met de prestigieuze Comenius EduMedia Award 2020.
Bij vooruitkijken is hulp welkom: Trendanalyse Palliatieve Zorg
Nieuws24-07-2020
Welke trends en ontwikkelingen komen er de volgende 10 jaar op ons af en welke impact heeft dit op het veld van palliatieve zorg in Nederland? De Trendanalyse Palliatieve Zorg helpt bij het krijgen van overzicht over relevante ontwikkelingen rondom palliatieve zorg.
Dr. Yvette van der Linden benoemd tot hoogleraar Palliatieve Geneeskunde
Nieuws18-06-2020
Op 1 juni 2020 is Prof. Dr. Yvette van der Linden benoemd tot hoogleraar Palliatieve Geneeskunde. Yvette werkt sinds 2011 als radiotherapeut-oncoloog en hoofd Expertisecentrum Palliatieve Zorg in het LUMC. De leerstoel is ingesteld door IKNL en de Universiteit Leiden-LUMC.
Uitkomsten Palliantie projecten op Palliaweb
Nieuws22-04-2020
ZonMw en PZNL werken samen aan het, voor een breed publiek, toegankelijk maken van de resultaten uit het programma 'Palliantie. Meer dan zorg'.
Gratis e-learning over hulp bij gevolgen van moeilijk eten bij kanker
Nieuws16-03-2020
Voor alle zorgverleners die betrokken zijn bij de zorg voor kankerpatiënten is er een gratis geaccrediteerde e-learning ontwikkeld over het omgaan met de psychosociale gevolgen van problemen met eten bij mensen met kanker en hun naasten.
Uit de media: Zingen voor mensen in hun laatste levensfase: ‘Die intimiteit is waanzinnig’
Nieuws12-03-2020
De Bedside Singers is een koor bestaande uit vrijwilligers die zingen voor mensen in hun laatste levensfase. Het Parool volgde het koor een dag en schreef er een artikel over.
Bouw je mee aan Palliaweb?
Nieuws09-01-2020
Na de lancering eind oktober hebben we veel positieve reacties ontvangen op Palliaweb. We ontvangen dagelijks mails met suggesties en vragen uit het veld. Daar zijn we blij mee en we roepen dan ook iedereen op die voor de bezoekers relevante informatie heeft op om die te delen.
Heb je relevante informatie voor op Palliaweb?
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens.