Publiekscampagne 'Praat vandaag over morgen' gestart
Nieuws20 maart 2024
Nieuws

Publiekscampagne 'Praat vandaag over morgen' gestart

Nieuws 20 maart 2024

'Praat vandaag over morgen' heet de publiekscampagne die Conny Helder, demissionair minister van Volksgezondheid, gisteren is gestart. Zorg, wonen en fit blijven zijn daarin de centrale thema's.
 
De campagne is gericht op zestigplussers. Uit onderzoek van het ministerie blijkt dat de helft van de mensen tussen de 60 en 75 jaar met familie en vrienden over de toekomst praat. Uit hetzelfde onderzoek blijkt ook dat 85% het praten over de toekomst nuttig vindt. Met de publiekscampagne hoopt de minister het aantal mensen dat met familie en vrienden over de toekomst praat te vergroten. 
 
Er is een speciale campagnewebsite gemaakt. Op de site is een campagnetoolkit te vinden, met onder meer gesprekskaarten en een factsheet. Iedereen kan de materialen downloaden, bijvoorbeeld voor eigen socialmediaposts. Palliatieve zorg wordt in de gesprekskaarten niet als zodaning benoemd maar de gesprekskaarten kunnen starters zijn om over zorg in de laatste levensfase te praten. 
 
De campagne ‘Praat vandaag over morgen’ is de komende maanden te zien op televisie, in dagbladen, magazines, op wachtkamerschermen en via sociale media.
 
De campagne 'Praat vandaag over morgen' is in 2019 gestart, als initiatief van brancheorganisatie ActiZ. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) geeft de campagne een boost met de start van deze landelijke publiekscampagne.

Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 20 maart 2024
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.