Knelpuntenenquête urogenitale problemen
Nieuws1 juni 2022
Nieuws

Knelpuntenenquête urogenitale problemen

Nieuws 1 juni 2022

Urogenitale problemen, zoals urine-incontinentie, fistels en loze aandrang komen regelmatig voor bij patiënten in de palliatieve fase. Deze problemen kunnen een enorme impact hebben op de kwaliteit van leven van patiënten en naasten. 

De huidige richtlijn Urogenitale problemen, fistels, loze aandrang en tenesmi bestaat uit tien verschillende onderwerpen en stamt uit 2010. De afgelopen jaren is de kennis over deze onderwerpen verder ontwikkeld. Daarom wordt de huidige richtlijn herzien. 

Knelpuntenenquête 

Om de herziene richtlijn zoveel mogelijk aan te laten sluiten op de praktijk worden zorgverleners gevraagd welke knelpunten zij in de praktijk ervaren rond de zorg voor patiënten die last hebben van urogenitale problemen. De belangrijkste knelpunten worden in de richtlijn uitgewerkt. Zorgverleners die hiermee te maken hebben, kunnen een knelpuntenenquête. Met deze enquête worden knelpunten uit de praktijk verzameld. 
 

Naar de enquête

 

De knelpuntenenquête is in te vullen tot uiterlijk 26 juni 2022. Het invullen duurt 10-15 minuten. Als je de de resultaten van de enquête in een factsheet wilt ontvangen, kun je dit aangeven aan het einde van de enquête.

Richtlijnwerkgroep 

Een multidisciplinaire werkgroep bestaande uit zorgverleners en patiëntvertegenwoordigers is verantwoordelijk voor de herziening. Deze werkgroep staat onder voorzitterschap van dr. Stefan Haensel, uroloog en SCEN-arts. IKNL verzorgt de procesbegeleiding. De verwachting is dat de richtlijn in het begin van 2024 gereed is. De actuele status van deze en andere richtlijnen palliatieve zorg staat op de website van IKNL

Voor vragen, neem contact op met:
Cindy van den Berg IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 1 juni 2022
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.