Wat zijn de belangrijkste vragen in de palliatieve zorg - Cochrane vragenlijst
Nieuws8 februari 2021
Nieuws

Wat zijn de belangrijkste vragen in de palliatieve zorg - Cochrane vragenlijst

Nieuws 8 februari 2021

Wat zijn de belangrijkste vragen voor onderzoek binnen palliatieve zorg onder volwassenen? De Cochrane Cochrane Pain, Palliative and Supportive Care (PaPaS) Review Group vraagt onder andere zorgprofessionals, onderzoekers, beleidsmakers en ontwikkelaars van richtlijnen binnen de palliatieve zorg om hierover mee te denken middels een korte enquête. De uitkomsten van de enquête gebruikt Cochrane PaPaS om de belangrijkste prioriteiten voor de komende vijf jaar te bepalen. Deelname aan de enquête duurt zo'n 5 à 15 minuten. Meedoen kan t/m 28 februari.

Over Cochrane PaPaS

Cochrane is een wereldwijd onafhankelijk netwerk van mensen die geïnteresseerd zijn in gezondheid, waaronder onderzoekers, professionals, patiënten verzorgers. Het doel van het Cochrane-netwerk is om actuele en accurate informatie over de effecten van gezondheidszorg (bijvoorbeeld over de effectiviteit van bepaalde interventies binnen de palliatieve zorg) die wereldwijd beschikbaar is te delen. De PaPaS Review Group is een van de 52 reviewgroepen in het netwerk. PaPaS ondersteunt auteurs bij het schrijven van systematische reviews met betrekking tot palliatieve en ondersteunende zorg zodat deze gepubliceerd kunnen worden in de Cochrane bibliotheek. De reviews van Cochrane PaPas staan hoog aangeschreven en de uitkomsten zijn waardevol bij bijvoorbeeld het ontwikkelen van nieuwe richtlijnen.

Meer informatie en deelnemen

Deelnemen aan de enquête kan via Surveymonkey. Meedoen is mogelijk t/m 28 februari.

Meer informatie over deze enquête kun je vinden in de uitnodiging en op de website van PaPaS.

Voor vragen, neem contact op met:
Anna Erskine Cochrane PaPaS
Laatst geactualiseerd: 8 februari 2021
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.