Gesignaleerd in de media #7
Nieuws17 juni 2021
Nieuws

Gesignaleerd in de media #7

Nieuws 17 juni 2021

Op Palliaweb wordt regelmatig een overzicht geplaatst met geselecteerde berichten uit de media die betrekking hebben op palliatieve zorg.

Herken levensvragen

25 juni aanstaande is het de eerste Dag van de Levensvragen. Een moment om stil te staan bij wat levensvragen inhouden, hoe deze te herkennen en welke mogelijkheden er zijn om samen te werken. In het kader van deze dag vinden in het hele land diverse (online) evenementen plaats, zoals workshops of webinars. Voor patiënten, naasten en zorgverleners. Kijk op www.geestelijkeverzorging.nl voor meer informatie. 

Speciale poli voor ‘Primaire tumor onbekend’

De eerste poli voor patiënten met uitzaaiingen waarvan de primaire tumor niet kan worden gevonden, is opgericht. Tot voor kort vielen deze patiënten tussen wal en schip. ‘Op alle vlakken van de zorg was verbetering nodig’, zegt patholoog Petur Snaebjornsson. Hij is een van de medici die is verbonden aan deze nieuwe poli in het Antoni van Leeuwenhoek. ‘De diagnostiek, de behandeling, de informatievoorziening, de palliatieve zorg, en de research.’ Lees meer over deze speciale poli op medischcontact.nl

Factsheet online kennismarkt Propallia

Op 3 juni vond de online Kennismarkt van Propallia plaats. Er werd stilgestaan bij lessen, interventies en instrumenten die voortkomen uit het ZonMw-programma Palliantie. Meer dan zorg!. 85 deelnemers en 8 onderzoekers kregen aan de hand van korte pitches en workshops informatie over een scala van Palliantie-projecten en praktische handvatten om hiermee aan de slag te gaan in de praktijk. In deze factsheet vind je meer over de besproken onderzoeken en kun je de pitches terugkijken. 

Palliatieve zorg moet passend zijn

Geen acute zorg die onrust veroorzaakt, zoals ongewenste ziekenhuisopnames. Wel zorg die aansluit bij de persoonlijke wensen en behoeften van mensen. Hoe palliatieve zorg er precies uitziet is voor iedereen anders. Voorop staat dat het de ervaren kwaliteit van leven, van patiënten en hun naasten, moet vergroten. Met project TAPA$ wordt gewerkt aan een bekostiging die daarop aansluit. Lees meer over dit project in de Nederlandse Zorgautoriteit special.

Voor vragen, neem contact op met:
Redactie Palliaweb PZNL
Laatst geactualiseerd: 17 juni 2021
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.