Publicaties

Publicaties

Filteren
Hoofdonderwerpen
Thema's
Publicatietype
Type publicatie
Zorgaanbod
Zorgvragers
Column: Fataliteit
Publicatie
Geheugenverlies is een straf voor de getroffene, maar ook voor de omgeving. Rob Vunderink kende al wel verhalen, maar zijn 90-jarige schoonmoeder Maria zorgt voor de praktijk. Hij schreef er een column over voor e-pal.
Een doorvoeld en doordacht boek over euthanasie bij dementie
Publicatie
Samenvatting van het boek 'Beginnen over het einde' waarin het gaat over levensbeëindiging bij gevorderde dementie en de onduidelijkheid daaromtrent. De schrijver pleit voor een zogenaamde ‘achterblijversclausule’ in de wet.
Multidisciplinaire blended learning over palliatieve zorg bij Parkinson
Publicatie
Parkinson leidt tot ernstige invaliditeit en de behandeling richt zich op kwaliteit van leven. Echter veel zorgverleners hebben weinig kennis over palliatieve zorg bij Parkinson. Een blended learning kan kennis over en samenwerking met palliatieve zorg verbeteren.
Ouderenzorg kan profiteren van traditionele Chinese geneeskunde
Publicatie
Onderzoek naar het toepassen van Traditionele Chinese geneeskunde (TCG) in de laatste levensfase. Er is bewijs dat toepassing van acupunctuur in de palliatieve fase pijn, misselijkheid, vermoeidheid, benauwdheid enz. kan verminderen.
Wat ritselt in het struikgewas? (column)
Publicatie
Column over de gevolgen van dementie. De schrijver gaat in op de veranderingen in de hersenen en geeft aanbevelingen aan zorgverleners over hoe om te gaan met mensen met dementie. De aanbevelingen komen van geriater Anneke van der Plaats.
Website met ervaringsverhalen van patiënten
Publicatie
Website die leidt naar patiënten die hun ervaringen delen met anderen, in de vorm van boeken (besprekingen), blogs, docu's (dagboek) en (korte) ego-documenten.
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.