Publicaties

Publicaties

Filteren
Hoofdonderwerpen
Thema's
Publicatietype
Type publicatie
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
Chirurgen en palliatief gespecialiseerde collega’s: verenigt u
Publicatie
Chirurgen vragen voor hun ‘uitbehandelde’ patiënten niet vaak advies bij hun palliatief gespecialiseerde collega’s, die op hun beurt niet altijd goed weten wat oncologisch chirurgen te bieden hebben. Dit blijkt uit een casus beschreven in BMJ Supportive & Palliative Care, samengevat voor e-pal.
Invitational conference Coördinatie en continuïteit van palliatieve zorg (verslag)
Publicatie
Op 27 juni 2019 vond de invitational conference ‘Coördinatie en continuïteit van palliatieve zorg’ van PZNL plaats. In dit uitgebreide verslag van de dag kunt u teruglezen welke waardevolle gesprekken plaatsvonden tijdens de conference.
Landschap van palliatieve zorg (infographic)
Publicatie
De infographic 'Landschap van palliatieve zorg' geeft de diverse, bij palliatieve zorgverlening betrokken, partijen in Nederland weer op lokaal, regionaal, bovenregionaal en landelijk niveau. De afbeelding geeft inzicht in de onderlinge relaties.  
Onvervulde palliatieve zorg behoefte bij presentatie op de SEH
Publicatie
Oudere volwassenen met kanker maken gebruik van de spoedeisende hulp (SEH) voor acute zorgen. In onderzoek - gepubliceerd in 'Journal of Palliative Medicine' - is gekeken naar de karakteristieken en behoeften van patiënten met gevorderde kanker die zich op de SEH presenteren.
‘Als zoveel mensen thuis willen sterven, is PaTz heel belangrijk’
Publicatie
Interview met Marijke van Daelen. Marijke is sinds 1 juni 2022 voorzitter van PaTz. Hoe ziet zij de toekomst van PaTz voor zich? En waar liggen volgens haar de kansen om PatZ-groepen nog beter te verankeren in de eerstelijnszorg?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.