Publicaties

Publicaties

Filteren
Instrumenten
Hoofdonderwerpen
Organisatie van zorg
Thema's
Type publicatie
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
Ileus in patients with cancer in the palliative phase (Engelstalige samenvatting van richtlijn)
Publicatie
Summery with the most important issues from the guideline Ileus in patients with cancer in the palliative phase. The summery is based on the Dutch multidisciplinary guideline 'Ileus bij kanker in de palliatieve fase'.
Omrekentabel Opioïden bij pijn bij kanker, COPD en hartfalen
Publicatie
Omrekentabel afkomstig van de samenvattingskaart 'Richtlijn Pijn bij Kanker en Pijn bij gevorderde COPD en Hartfalen'.
Over de richtlijn Palliatieve zorg bij hartfalen (uitzending, Medicijnjournaal)
Publicatie
Item in het Medicijnjournaal over de in 2019 herziene richtlijn 'Palliatieve zorg bij hartfalen'.
Palliative care in end-stage renal disease (ESRD) (Engelstalige samenvatting van richtlijn)
Publicatie
Summary with the most important topics from the guideline ‘Palliative care in end-stage renal disease’. The guideline can be used by all professionals involved in caring for ESRD patients.
Palliative care in heart failure (Engelstalige samenvatting van richtlijn)
Publicatie
Summary with the most important topics from the guideline ‘Palliative care in heart failure’. Recommendations are given with respect to the support and treatment of patients with heart failure New York Heart Association class III and IV .
Richtlijn 'Palliatieve zorg bij COPD'
Publicatie
De richtlijn 'Palliatieve zorg bij COPD' geeft aanbevelingen over begeleiding en behandeling van mensen met gevorderde COPD en beoogt hiermee de kwaliteit van de zorgverlening te verbeteren. 
Richtlijn Palliatieve zorg voor Kinderen
Publicatie
Doel van de richtlijn 'Palliatieve zorg voor Kinderen' is de zorg voor kinderen van 0 tot 18 jaar met een levensbedreigende of levensbekortende ziekte vanaf het begin van het ziekteproces tot en met de stervensfase te verbeteren door landelijke en multidisciplinaire samenwerking in de palliatieve zorg en de evaluatie ervan.
Samenvattingskaart richtlijn 'Palliatieve zorg bij COPD'
Publicatie
Samenvattingskaart die hoort bij de richtlijn 'Palliatieve zorg bij COPD'. De samenvattingskaart bevat de belangrijkste punten uit de richtlijn.
Samenvattingskaart richtlijn Detecteren behoefte psychosociale zorg
Publicatie
Samenvattingskaart die hoort bij de richtlijn 'Detecteren behoefte psychosociale zorg', met de belangrijkste punten uit deze richtlijn.
Wat houdt deelname aan een richtlijnwerkgroep in? (animatie)
Publicatie
De herziening van verouderde richtlijnen vindt plaats in een richtlijnenwerkgroep. Nieuwsgierig naar wat er van je wordt verwacht als deelnemer? In een animatie wordt alle relevante informatie over deelname aan een richtlijnwerkgroep op een rijtje is gezet.
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.